14 noiembrie, Ziua Mondială a Diabetului

Ziua Mondială a Diabetului are loc în fiecare an în data de 14 noiembrie, la inițiativa Federației Internaționale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.

De câțiva ani, tema este prevenirea diabetului și educarea cu privire la acesta, scopul urmărit fiind de a oferi o înțelegere mai bună asupra acestei boli, pentru a îl putea controla mai bine.

La nivel mondial, 366 de milioane de persoane suferă de diabet și alte 280 de milioane sunt identificate cu risc crescut de diabet. Conform estimărilor FID, până în 2030, numărul celor diagnosticați cu diabet poate crește până la 552 milioane de persoane și încă 398 milioane de persoane identificate cu risc de diabet zaharat.

 

În fiecare an, peste patru milioane de persoane mor din cauza Diabetului Zaharat. Aproape 70% din cazurile de Diabet Zaharat Tip 2 pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viață sănătos. Aproape 2 milioane de pacienți români diagnosticați cu Diabet Zaharat (studiu PREDATORR, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice). 70% din cazurile de diabet de tipul 2 pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viață sănătos.

Ținând cont că statisticile arată că 1 din 2 persoane poate avea Diabet Zaharat nediagnosticat, toate familiile pot fi afectate, așa că este esențial să cunoaștem cu toții semnele, simptomele și factorii de risc ai acestei boli.Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: 14 noiembrie, Ziua Mondială a Diabetului

Comentarii

comentarii