Fără categorie

29 septembrie, Ziua Mondială a Inimii

 

La iniţiativa Federaţiei Mondiale a Inimii şi sub patronajul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi al UNESCO, începând cu anul 2000, la 29 septembrie este marcată Ziua Mondială a Inimii.

Organizaţii de sănătate, societăţi specializate în cardiologie, fundaţii, instituţii guvernamentale şi de sănătate organizează cu această ocazie diferite manifestări, cum ar fi împărţirea de pliante, plimbări colective pe jos sau cu bicicleta în parcuri, concursuri sportive, crosuri, mese rotunde, conferinţe, pentru a informa populaţia asupra prevenirii bolilor cardiovasculare care anual fac peste 17 milioane de victime la nivel global.

Acţiunile organizate cu acest prilej îşi propun să evidenţieze factorii de risc în afecţiunile cardiovasculare, precum şi modul în care pot fi prevenite aceste afecţiuni, scrie Agerpres.

În țara noastră, bolile cardiovasculare reprezintă cauza numărul 1 a mortalității premature, cu peste 50% din totalul deceselor înregistrate la nivel național. Este alarmant și faptul că România ocupă primele locuri în Uniunea Europeană în privința mortalității prevenibile.

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: 29 septembrie, Ziua Mondială a Inimii

Comentarii

comentarii