giurgiupesurse.ro

SUSPICIUNI DE AGRESIUNE SEXUALĂ ÎNTR-O CASĂ DE TIP FAMILIAL

agresiune

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu a demarat procedura de cercetare disciplinară prealabilă împotriva unui salariat al instituţiei, care își desfăşura activitatea în cadrul unei case de tip familial din cadrul instituţiei.

Împotriva salariatului respectiv există reclamaţii că ar fi făcut propuneri de natură sexuală unor minore aflate în plasament în casa de tip familial respectivă; cele două minore, în vârstă de 14 si respectiv 15 ani, au reclamat ca salariatul respectiv ar fi avut un comportament indecent față de ele, precizând că au refuzat propunerile de natură sexuală ale acestuia.

În data de 18.09.2017, imediat după ce cele două minore au sesizat situaţia altor salariaţi ai casei de tip familial respective, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu a reclamat situaţia la Poliţia Giurgiu; ulterior, în data 19.09.2017, o altă minoră din cadrul aceleiași case de tip familial a reclamat de asemenea că salariatul respectiv ar fi avut un comportament indecent și față de ea, situația fiind reclamată de asemenea la Poliția Giurgiu.

La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, împotriva persoanei reclamate a fost demarată procedura de cercetare disciplinară prelabilă, împotriva salariatului respectiv urmând a fi luate măsurile care se impun, după finalizarea cercetării.

La această dată, salariatul în cauză nu mai lucrează în cadrul structurii rezidenţiale respective, fiind detaşat, pe perioada cercetării disciplinare prealabile, întrun alt loc de muncă din cadrul instituţiei.

Minorele care au reclamat această situaţie au fost incluse într-un program de consiliere psihologică.Sursa:
giurgiupesurse.ro
Articol sursa: SUSPICIUNI DE AGRESIUNE SEXUALĂ ÎNTR-O CASĂ DE TIP FAMILIAL

Comentarii

comentarii