stirigiurgiu.ro

Giurgiuveni suspecți de implicare în fraude informatice și luare de mită cu angajații de la Primăria Sectorului 5 din Capitală

Cum puteai scăpa de amendă dacă ştiai pe cine trebuie la primăria Sectorului 5 din Capitală? Pecheziţii în Giurgiu acasă la câțiva giurgiuveni!

Poliţiştii şi procutorii au făcut, luni, 35 de percheziţii în Giurgiu, Bucureşti şi Dâmboviţa la persoane suspectate de fraudă informatică, fiind vizată o angajată a Direcţiei Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 5.

Potrivit anchetatorilor, aceasta ar fi şters din sistem amenzile primite de zeci de persoane din sectorul respectiv sau le-a trecut pe numele unor persoane decedate, contra unor sume de bani.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) , Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au făcut, luni, 35 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Giurgiu şi Dâmboviţa, dintre care o percheziţie la sediul unei instituţii publice, într-o cauză vizând săvârşirea de către mai multe persoane a unor infracţiuni din domeniul criminalităţii informatice, respectiv, fraudă informatică, fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic, luare de mită, trafic de influenţă, instigare la fraudă informatică, cumpărare de influenţă.

Potrivit DIICOT; există suspiciunea că în perioada 2014-2015, la diferite intervale de timp, suspecta, inspector în cadrul Direcţiei Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 5 Bucureşti, din cadrul Primăriei Sector 5 Bucureşti, a modificat date informatice din sistemul informatic aparţinând Direcţiei Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 5 Bucureşti, cu privire la amenzile primite de câteva zeci de persoane domiciliate pe raza sectorului 5, în sensul că le-au fost şterse creanţele fără nicio bază legală sau respectivele creanţe au fost transferate pe numele unor persoane decedate, în schimbul unor sume de bani.   Prejudiciul produs în cauză este în valoare de 132.000 lei.

De asemenea, o altă persoană este suspectată că, în perioada 2014-2015, la diferite intervale de timp, a pretins şi primit sume de bani de la diferite persoane, respectiv jumătate din contravaloarea cumulată a amenzilor, pentru eliberarea unor certificate de neurmărire fiscală. Sumele primite erau oferite, de asemenea, angajatei din cadrul Direcţiei Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 5 Bucureşti.

Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate mai multe sisteme informatice, hard-disk-uri, smartphone-uri, stick-uri şi carduri de memorie, CD-uri şi DVD-uri şi înscrisuri.  La sediul DIICOT- Structura Centrală au fost duse în vederea audierii un număr de 35 de persoane.

În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din structurile de combatere a criminalităţii organizate din Bucureşti, Giurgiu şi Dâmboviţa, luptători S.I.A.S. şi jandarmi.

The post Giurgiuveni suspecți de implicare în fraude informatice și luare de mită cu angajații de la Primăria Sectorului 5 din Capitală appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Giurgiuveni suspecți de implicare în fraude informatice și luare de mită cu angajații de la Primăria Sectorului 5 din Capitală

Comentarii

comentarii