442 de turiști au vizitat, anul acesta,Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Giurgiu

De la începutul anului și până în prezent, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Giurgiu a fost vizitat de 442 de turiști, cu aproximativ 20 de turiști mai mult față de anul precedent.

Printre vizitatori au fost atât cetăţeni români cât şi străini din Italia, Ungaria, Israel, Belgia, india, Suedia, Germania, Franţa, Elveţia care s-au interesat de unitățile de cazare din municipiu, dar și de unitățile cu funcțiuni de agrement.

Centrul a avut, de asemenea colaborări foarte bune cu unităţile de învăţământ din Giurgiu dar şi cu alte cluburi de turism din ţară.

Iată cum arată bilanţul CNIPT, aşa cum a fost publicat pe pagina sa de facebook:

IANUARIE

În prima lună din an, CNIPT a fost vizitat de 72 de persoane, 25 din acestea fiind elevii Liceul Tehnologic „Ion Barbu”, din municipiu, în cadrul modului de practică, coordonați de doamna profesoară Adela Colibășeanu, 40 persoane membrii Clubului Bănățean de Turism care au avut parte de un tur al municipiului Giurgiu în compania ghidului din cadrul CNIPT.

FEBRUARIE

În luna Februarie a anului 2017 au fost 22 de turiști, majoritatea din România, dar si persoane din Italia și Israel. În a doua lună a anului a fost semnat protocolul de colaborare între Primăria Comunei Luncoiu de Jos – Centrul de Informare și Promovare Turistică, din județul Hunedoara, și CNIPT Giurgiu.

MARTIE

În cea de-a 3 – a lună din an, la CNIPT Giurgiu au fost 60 de turiști, cu aproximativ 40 mai mulț față de aceeași lună a anului precedent. Majoritatea turiștilor au fost din România (București, Sibiu, Sobozia), dar au fost și 5 persoane din Budapesta, Ungaria, care au solicitat informații legate de obiectivele turistice din municipiu.

În această lună, a fost semnat protocolul de colaborare dintre, Primăria Municipiului Giurgiu – CNIPT, Consiliul Județean Giurgiu și Mănăstria Comana, cu privire la proiectul „Restaurarea și valorificarea turistică durabilă a monumentului istoric Mănăstirea Fortificată Comana și modernizarea infrastructurii conexe ”.

Un alt parteneriat semnat în această lună a fost cu Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” – în cadrul proiectului „Să ne cunoaștem orașul”.

În aceeași lună, CNIPT – Giurgiu, a luat parte la întâlnirea de lucru privind înființarea și funcționarea Organizațiilor de Management al Destinației, eveniment ce a avut loc la sediul Ministerului Turismului.

APRILIE

În luna aprilie, a anului 2017, la CNIPT au fost înregistrați 83 de turiști, cu aproximativ 60 persoane mai mult față de aceeași lună a anului trecut.Dintre aceștia 50 de persoane au fost parte a grupului alpin „Floare de colț”, iar 3 au fost turiști din Belgia care au cerut informații legate de unitățile de cazare din municipiu, dar și de unitățile cu funcțiuni de agrement.

În aceasă lună a fost semnat protocolul de colaborare dintre, Primăria Municipiului Giurgiu – CNIPT, Consiliul Județean Giurgiu și Muzeul Județean „TEOHARI ANTONESCU”, protocol de vizează cooperarea interinstituțională pe direcții de derulare de activități de promovare, dar și introducerea muzeului în circuitele CNIPT.

MAI

În această lună, la CNIPT au fost 30 de turiști, cu 8 persoane mai mult față de aceeași lună a anului trecut. Au fost 13 persoane din România (București, Tg. Jiu, Giurgiu), 11 persoane din Belgia, 1 din India, 1 Suedia, 1 Italia. Informațiile pe care acestea ni le-au solicitat au fost în mare parte legate de obiectivele turistice, dar și informații despre unitățile de cazare din municipiu.

În această lună CNIPT – Giurgiu, a fost prezent la evenimentul „Masterplanul de investiții în turism”, organizat la sediul Guvernului României, eveniment realizat de Ministerul Turismului, în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului și comitetul pentru Turism din cadrul Organizației de Cooperare și Dezvoltare Economică.

IUNIE

În luna iunie a anului 2017 au fost înregistrați 26 de turiști, cu aproximativ 5 mai mulți decât aceeasi lună a anului precedent. 18 dintre acești au fost turiști români, 2 turiști din Germania, care ne-au solicitat harta municipiului Giurgiu, 2 turiști francezi, care s-au cazat în municipiul Giurgiu și o sinugra persoană din Elveția, care a solicitat informații despre obiectivele turistice ale municipiului.

IULIE

În această lună, CNIPT – Giurgiu a fost vizitat de 30 de turiști, printre care se numără și persoane din țări precum Germania – 1, Italia – 3, Anglia – 3, Polonia – 1, Franța – 2 și USA – 1, restul au fost turiști români.

În această lună a fost semnat un proces verbal de predare/primire între Centrul de Conultanță și Management al Proiectelor Europroject cu sediul în Slatina, Olt în calitate de beneficiar al proiectului CBC AUDIO TRAVEL GUIDE și CNIPT GIURGIU, prin care au fost primite 20 de broșuri elaborate în cadrul proiectului sus menționat.

AUGUST

În luna August s-a inregistrat o scadere a numarului de turisti comparativ cu august 2016. Din totalul de 38 de turiști -20 au fost din România, iar restul din țări precum Polonia, Rusia, Danemarca, Slovenia, Bulgaria.

În această lună s-au realizat mai multe colaborări:

  • CNIPT – Giurgiu și Teatrul „Tudor Vianu”, din municipiu.
  • CNIPT – Asociația Moara de Hârtie – Satul Meșteșugurilor, din comuna Comana.
  • CNIPT – Riders Club

Tot în această lună au fost trimise adrese tuturor unităților cu funcțiuni de cazare, atât din municipiu cât și din județ, în vederea actualizării bazei de date a CNIPT Giurgiu, cu privire la funcționalitatea acestora, dar și altor informații pe care noi le-am considerat necesare.

SEPTEMBRIE

În luna Septembrie, CNIPT a fost vizitat de 37 de persoane din România, Germania, Franța și Anglia. În aceeași lună, dar în anul precedent CNIPT – Giurgiu a fost vizitat de 138 de persoane.

În această lună a fost trimisă o adresă de colaborare către Green Adventure, având în vedere evenimentele pe care aceștia le organizează pe Delta Argeșului.

Tot în această lună, la început de an școlar, a fost reînoit contractul de pregătire practică cu Liceul Tehnologic „Ion Barbu”.

OCTOMBRIE

În luna octombrie, numărul turiștilor care au vizitat Centrul Național de Informare și Promovare Turistică a fost 32, turiștii străini au venit din țări precum Italia, Anglia și Elveția. În această lună numărul turiștilor a fost mai mare cu aproximativ 10 persoane, față de aceeași lună a anului precedent.

NOIEMBIRE

În penultima lună a anului, la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică a fost doar 12 persoane, cu aproximativ 20 de persoane mai puțin față de aceeași lună a anului trecut, dintre aceștia, o singură persoană a fost venită din SUA, este vorba despre o femeie, care ne-a cerut informații despre traseele turistice din toată regiunea Sud-Muntenia.

În aceasă lună au fost trimise adrese la toate primăriile din județ, pentru a afla data la care se sărbatorește ziua comunei, și în același timp ne-am exprimat dorința de a fi anunțați din timp de eveniment, pentro promovare acestuia.Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: 442 de turiști au vizitat, anul acesta,Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Giurgiu

Comentarii

comentarii

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com