Cum a ajuns PNL Giurgiu pe mâna unei Asociații Familiale

 

O singură dată am scris despre Dana Andreea Danciu, de la PNL, atunci când i-a făcut nesimțiți pe ziariști. Am promis că n-o mai fac și m-am ținut de cuvânt.

Dar văd că doamna se încăpățânează să pozeze în om politic, să… emită declarații care angajează PNL, să apară în conferințe de presă, să persifleze (dacă or fi vorbele ei) cu iluzia unei superiorități proprie parvenitului, fie el și într-o funcție politică.

Păi, doamnă dragă, dacă ești om politic, hai să te tratăm ca atare! Să intri în tăvălugul interesului public, mai ales că porți în spinare două funcții extrem de importante într-un partid: președinta organizației de femei și vicepreședinte! Noroc că ai spatele suficient de lat încât să lași impresia că le poți duce.

De fapt, adevărul este că doamna în cauză e nevinovată. S-a trezit împinsă de la spate într-o lume pe care n-o cunoaște, nu știe să se miște în ea, nu știe să vorbească, nu lasă nicio amprentă. E aeriană.

Dovadă că, despre ultima conferință de presă la care a participat și domnia sa n-a scris nimeni. Niciunul dintre colegii mei n-a considerat că doamna aceasta merită atenție.

Există totuși cineva care a sesizat ridicolul situației și a scris, vrând să îndrepte busuiocul, iar acela este, țineți-vă bine….soțul doamnei!

Exact, el! Încărcându-se de un penibil fără margini, soțul încropește un articol în care îi spune nevesti-sii…”doamna Danciu” și unde o umple de responsabilități în partid ca pe un mare om politic: ”doamna Danciu a spus…”, ”doamna Danciu a zis…!...”doamna Danciu a anunțat că a demarat acțiunile premergătoare atacării în contencios administrativ a hotărârilor Consiliului Județean Giurgiu adoptate în cadrul ședințelor convocate în mod ilegal”. Adică, băi, ea, nevastă-mea, vă scoate din rahat, ea, cu combativitatea și funcțiile ei!

Mai mult, forțând nota, soțul doamnei mai încropește un articol în care plângâd de mila județului ăsta, între numele lui Mina și Bădălău (că el de Beianu, Iliescu sau Mustățea n-a auzit) strecoară și numele consoartei sale, că vă spunea ea, doamna  Dana Danciu, încă din 2015 la o emisiune la TV Giurgiu că e jale în județ: ” Cu ceva vreme înaintea alegerilor locale din 2016, în emisiunea Audiența a postului Giurgiu TV, Dana Danciu, vicepreşedinte PNL Giurgiu, era întrebată de ce a ales să se implice în viața politică a județului iar răspunsul a fost scurt şi simplu, anticipând, parcă, statisticile şi concluziile prezentate ieri de Ziarul Financiar: ”pentru că nu vreau să plec din Giurgiu! Pentru că, dacă nu ne implicăm, Giurgiu va ajunge un județ fantomă”.

Băi, ești nebun? Am ajuns să trăim cu citate din gândirea Danei Andreea Danciu, perpetuate de soțul domniei sale!

Adevărul este că, impresariată de propriul soț, doamna în cauză a ajuns să ocupe funcții importante în partid în detrimentul altor doamne, recomandate de cariere profesionale și politice solide. Dar ”doamna”, casnică din câte știu, a avut parte de un soț căruia lipsa de educație i-a permis să jignească, să împroște pe facebook cu expresii și cuvinte suburbane pe oricine încerca să-l pună la locul lui. Oamenii de bun simț și educați evită să intre într-o astfel troacă iar lipsa lor de reacție este consemnată ca victorie pentru un astfel de indivizi.

În încercarea disperată a acestei familii de a parveni politic au ajuns până la a cere retragerea sprijinului politic pentru consilieri județeni liberali, unii dintre ei cu zeci de ani vechime în partid, doar pentru că astfel se crea culoar liber pentru doamna Danciu în Consiliul Județean. Se pare totuși că cineva mai are minte și în partidul ăsta și nu s-a conformat ”ordinului”

De fapt, lipsa de autoritate din ultimii ani din PNL a permis unor personaje precum Costel Dumitru, Ionel Dinu sau familia Danciu să pună mâna pe partid, să-l transforme după chipul și asemănarea lor, lucru ce i-a determinat pe oamenii valoroși și de bun simț să se dea la o parte, chiar dacă unii au pus umărul la crearea PNL în Giurgiu.

Aceste personaje create pe facebook au pus mâna pe imaginea partidului și pe care, prin atitudinea lor agresivă, prin postările jignitoare propagate prin conturi false l-au trântit de pământ la ultimele două scrutine electorale.

Dar să revenim la ”politiciana” noastră pentru care am un sfat, gratis, că tot n-are un consilier de imagine: încercați ca, măcar atunci când veniți la conferințele de presă, să treceți pe la un coafor, chiar și de cartier, pentru că ciuful acela dezordonat din creștet și clama de păr se asortează cu pijamaua sau capotul de casă, nu cu masa de prezidiu dintr-un sediu de partid.

Încercați să vă mai tăiați unghiile sau, dacă ați dat prea mulți bani pe ele, renunțați la galbenul acela țipător care e de prost gust pentru o femeie cu responsabilități politice ca dumneavoastră, chiar dacă aveți impresia că denotă devotament pentru partid.

Ah, să nu uit…și inelele sunt prea multe și mai bine renunțați la ele, mai ales dacă v-au rămas mici că vă fac degetele ca niște cârnăciori!

Dacă nu vă pricepeți să vorbiți liber, scrieți-vă pe o hârtie și citiți! E mai onorabil decât să spuneți îîîî,…. îîî la fiecare trei cuvinte.

Sunt sfaturi simple, sincere care vă pot ajuta să creați o impresie mai bună dacă tot vă încăpățânați să faceți pe politicianul.

Evident, nu mă aștept să-mi mulțumiți și probabil că voi fi iar ținta ”finețurilor verbale” ale soțului dumitale, dar știți ce? Eu sunt mai sinceră când vă spun că mai bine stați acasă decât este el când vă împinge spre politică!

A bon entendeur, salut!

P.S Doamna Danciu s-a autointitulat om politic, este persoană publică, deci va avea tratamentul pe care orice om politic și-l asumă când face asta.

Soțul doamnei nu este, de aceea nici nu i-am scris numele pentru că nu este de interes public. Asta ca să n-avem vorbe!

M.B

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Cum a ajuns PNL Giurgiu pe mâna unei Asociații Familiale

Comentarii

comentarii