Senatorul Niculae Bădălău a discutat cu primarii giurgiuveni despre prevederile Codului Administrativ

 

Comisia parlamentară specială a dat miercuri, 20 iunie, un raport de admitere pentru Codul administrativ, urmând ca actul normativ să fie trimis săptămâna viitoare în plenul Camerei Deputaţilor.

La doar o zi distanță, respectiv joi, 21 iunie, la sediul organizației PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău a avut o întâlnire cu o parte a primarilor din județ, cărora le-a prezentat principalele prevederi ale noului Cod.

În conferința de presă ce a urmat acestei întâlniri, senatorul social democrat a declarat:

„În Codul administrativ care a trecut de Senat avem indemnizaţii pentru primari cât de cât decente, unii le spun pensii speciale, e total inexact pentru că în lege se discută despre indemnizaţii. Nu-s aşa de mari, dar, totuşi, după o muncă de trei- patru- cinci mandate oamenii ăştia merită să aibă şi o pensie decentă. În Codul acesta prefectul devine secretar de stat putând avea funcţii politice, subprefectul – subsecretar de stat, iar şefii celorlalte instituţii deconcentrate – subsecretari de stat. Şi aici, ca o paranteză, eu am susţinut tot timpul că sunt foarte multe deconcentrate, ținând cont și de ceea ce noi am promovat în programul de guvernare, descentralizarea, asta înseamnă ca foarte multe deconcentrate să treacă la Consiliul Judeţean, şi aici vă dau ca exemplu Direcţia de Ape a Apelor Române de la Giurgiu ar trebui cu siguranţă să fie la Consiliul Judeţean.

Pentru că atunci când vin inundaţiile, cei care răspund de diminuarea efectului şi de reparaţiile de după aceste tragedii sunt prefectul, primarii şi preşedintele CJ împreună cu ISU, ei gestionează situația și nu prea au legătură cu centralizarea asta de la București.

Cred că, ușor, ușor vom trece și la debirocrtizarea asta și se va ajunge să vină la județe ceea ce folosește județelor”,a declarat senatorul Niculae Bădălău.

 

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Senatorul Niculae Bădălău a discutat cu primarii giurgiuveni despre prevederile Codului Administrativ

Comentarii

comentarii