giurgiuexpress.ro

Comunicat de presă privind numărul de cereri înregistrate la nivel național pentru Corpul experților electorali

autoritatea-electorala-permanentaAutoritatea Electorală Permanentă anunță că, până la data de 28 martie 2016, au fost înregistrate la nivel național 46.195 de cereri din partea persoanelor care doresc să facă parte din Corpul experților electorali, din cadrul căruia vor fi desemnați prin tragere la sorți președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora. Precizăm că în acest moment există 632 de localități în care nu este îndeplinit necesarul de experți electorali. Dintre acestea, 66 de localități figurează cu zero cereri înregistrate pentru această funcție.

Printre județele cu cele mai multe localități care înregistrează deficit de experți electorali se numără Dâmbovița (58 de localități), Bihor (35 de localități), Ialomița (32 de localități), Cluj (30 de localități), Dolj (29 de localități).

AEP încurajează implicarea cetățenilor în alegeri în calitate de președinți ai birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitori ai acestora. Informații privind modalitatea de înscriere pentru Corpul experților electorali sunt accesibile în clipul informativ realizat de AEP, care poate fi vizionat pe pagina oficială de Facebook a instituției noastre și pe canalul de Youtube, la următoarele adrese:

https://www.facebook.com/AutoritateaElectoralaPermanenta/?fref=ts

https://www.youtube.com/watch?v=ooWRa1lYKIk

Reamintim că, pentru activitatea în cadrul birourilor electorale ale secțiilor de votare, președinții acestora și locțiitorii lor primesc o indemnizație stabilită în condițiile legii. Guvernul a prelungit unele termene pentru plata impozitelor locale și pentru depunerea unor declarații.

Sursa: giurgiuexpress.ro
Articol sursa: Comunicat de presă privind numărul de cereri înregistrate la nivel național pentru Corpul experților electorali

Comentarii

comentarii