giurgiureal.ro

Ne-a mai dat PSD-ul o sută de mii…

Dacă ai curiozitatea zilele acestea să cutreieri un pic prin teritoriu, ai să înțelegi că aceste alegeri parlamentare, la Giurgiu, cel puțin, reprezintă o poveste cu final cunoscut. Cele 45 de administrații teritoriale din totalul de 54 nu au cum să genereze un alt rezultat. Este clar, PSD va câștiga la Giurgiu de o manieră zdrobitoare. Dacă va fi loc de un deputat de o altă culoare, vom recunoaște că am înregistrat și o mică surpriză. Și cam atât.

De ce ăl mai sărac județ din țară votează la nesfârșit cu formațiunea politică ce l-a menținut aici din ’90 încoace? Pentru că sindromul Stockholm este infailibil. Menține vulgul la limita subzistenței, iar când în prag de alegeri îi vei da ceva, o sută de mii de lei vechi în plus la pensie, de exemplu, te va privi precum indigenii amazonieni când surprind pe cer un elicopter. Referitor la suta de mii, parcă l-am mai auzit pe unul care, pe la mijlocul lui decembrie, 1989, promitea o sută în plus pensionarilor sau studenților.

Menține această stare de sărăcie lucie și nu vom mai avea nici tineri educați, iar analfabetismul va genera un același deșt pus pe o aceeași siglă. Ecuația este veșnic câștigătoare. Nu dă greș niciodată.

Știți ce spun oamenii simpli, de la țară, când sunt chestionați asupra atarelui conservatorism roșu? Păi nu ne-a făcut PSD-ul pensii de patru milioane? Că luam doar 300 de mii înainte.

În accepțiunea acestor oameni, PSD-ul ar fi culpabil de așa zisele pensii generoase. PSD-ul care a defrișat pădurile țării și a făcut mai apoi hârtie cu care a tipărit bani pentru a le da oamenilor de peste 65 de ani să traiască în belșug și armonie.

Cam asta este percepția giurgiuvenilor din mediul rural vizavi de partidul care… nu i-a uitat niciodată. Că are o stea în frunte și orice altă variantă de Legislativ, implicit Executiv, nu cadrează cu viața lor de zi cu zi.

Desigur, există și o circumstanță atenuantă în toată această poveste tristă. De vreme ce nu au cunoscut niciodată un alt mod de-a exista, cum să-și imagineze că în secolul XXI s-ar putea trăi și altfel.

Noapte bună, comunitate giurgiuveană. Dormi în pace, PSD-ul veghează!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrSursa: giurgiureal.ro
Articol sursa: Ne-a mai dat PSD-ul o sută de mii…

Comentarii

comentarii