giurgiureal.ro

Rezultatul alegerilor depinde și de vremea de duminică

Poate părea ridicol, la prima vedere, dar nu este deloc așa. Rezultatul acestor alegeri parlamentare de duminică, 11 decembrie, depinde, într-adevăr, inclusiv de vreme. De ceea ce anunță Agenția Națională de Meteorologie.

Bunăoară, PSD, primul favorit la câștigarea parlamentarelor, mizează pe o prezență slabă la vot, prin aceasta înțelegându-se o atitudine pasivă la nivel urban, electoratul tradițional, respectiv cel rural, urmând să iasă masiv la vot, ”biciuit” de primarii aferenți.

Pe de altă parte, calculele majorității parlamentare rezidă și în scorul pe care îl vor obține partidele mici, adică ALDE, PMP, PRU, UDMR și USR. Toate aceste considerații s-au născut pe fondul legislației electorale mai restrictive ca niciodată.

Una peste alta, PSD mizează pe un procent consistent în dreptul Alianței Liberalilor și Democraților Europeni, în timp ce PNL nădăjduiește că prezența la vot se va poziționa în jurul a 60%.

PSD vrea să guverneze laolaltă cu ALDE, motiv pentru care aceștia din urmă pregătesc o condiționare a guvernării prin impunerea premierului. Evident, este vorba de actualul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

PNL mai speră că Uniunea Salvați România, prin Nicușor Dan, va bifa un număr de procente, ci nu o cifră. USR peste 10% ar putea asigura majoritatea pe care o vizează liberalii.

Până atunci, meteorologii anunță vreme frumoasă la sfârșitul acestui weekend.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrSursa: giurgiureal.ro
Articol sursa: Rezultatul alegerilor depinde și de vremea de duminică

Comentarii

comentarii