Fără categorie

ADR Sud Muntenia – seminar de informare la Giurgiu

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de partener în cadrul proiectului „Start pentru afacerea ta! – Regiunea Sud Muntenia”, organizează miercuri25 aprilie, un seminar de informare cu privire la principalele activități ce vor fi derulate în cadrul proiectului finanțat prin POCU.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 11:00la sala de ședințe a Consiliului Județean Giurgiu, din bulevardul București, nr. 10, municipiul Giurgiu (conform Agendei seminarului atasate prezentului e-mail).

Cu această ocazie vor fi prezentate oportunitățile de formare antreprenorială ce vor fi oferite gratuit prin organizarea a 14 sesiuni de cursuri de dobândire a competențelor antreprenoriale, în cadrul fiecărui județ al regiunii Sud Muntenia.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat din minimum 336 de persoane: 236 de șomeri și persoane inactive și 100 de angajați (inclusiv persoane care desfășoară o activitate independentă), care intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în zona urbană și au reședința sau domiciliul în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia.

Competențele dobândite de aceștia vor fi certificate ANC. Pentru stimularea implicării grupului țintă, în cadrul fiecărui stagiu de curs va fi organizat unconcurs cu premii în bani.

Motivația principală o va reprezenta însă posibilitatea accesării ajutorului de minimis (în valoare de maxim 40.000 de euro), ce va permite cursanților punerea în practică a ideilor lor de afaceri. În acest sens, va fi lansată o competiție de planuri de afaceri, care va fi deschisă atât persoanelor din grupul țintă care vor participa la programul de formare în domeniul antreprenoriatului, cât și altor persoane care se încadrează în categoriile de grup țintă eligibile și care intenționează să-și deschidă o afacere.

În urma aplicării planurilor de afaceri de către membrii grupului țintă și evaluării acestora, vor fi selectate minimum 42 de planuri de afaceri, ce vor beneficia de ajutor de minimis.

Pentru confirmarea participării, vă rugăm să contactați până în data de 24 aprilie, ora 12:00, experții Organizare evenimente din cadrul ADR Sud Muntenia la adresa de e-mail: comunicare@adrmuntenia.ro sau la tel.: 0242/331.769, persoane de contact: Diana NEAGU (tel.: 0733/449.679), Andreea Emma PLOEȘTEANU (tel.: 0725/723.799), experți Serviciul Comunicare.

The post ADR Sud Muntenia – seminar de informare la Giurgiu appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: ADR Sud Muntenia – seminar de informare la Giurgiu

Comentarii

comentarii