Ai văzut o groapă pe stradă ori ai vreo problemă legată de administrația orașului? O poți semnala de pe mobil!

Asta pentru că, de câteva zile, a devenit funcțională aplicația ”Smart City”. Ce este această aplicație și cum poate fi folosită? Aflăm de pe siteul oficial al Primăriei:

”Smart City Giurgiu este o aplicație ce permite cetățenilor să raporteze orice fel de problemă pe care aceștia o constată în municipiul Giurgiu, sesizarea fiind transmisă în timp real Primăriei, iar timpul de soluționare reducându-se considerabil. Aplicația poate fi descărcată în telefonul mobil de pe Google Play sau Magazin Play pentru a putea sesiza problemele comunității de orice fel.

Folosind tehnologia modernă bazată pe terminale mobile, având ca modalitate de transmisie internetul, informația ajunge imediat în dispeceratul Primăriei, de unde este redirecționată instituțiilor competente spre soluționare. 

Locuitorii pot semnala probleme folosind telefoanele mobile, atât cele Android, cât și cele care funcționează pe platforma IOS, atașând la sesizarea respectivă poze, filmări, locația GPS sau documente în formate uzuale. Centralizarea problemelor, precum și rezolvarea acestora pot fi permanent vizualizate într-un panou de comandă care oferă aceste informații în mod automat, cetățeanul fiind informat tot timpul asupra stadiului în care se află sesizarea, până la rezolvarea acesteia în termen.

”Pentru a putea trimite o sesizare către dispeceratul Primăriei prin această aplicație este necesară autentificarea printr-un cont de facebook. Noi sperăm ca în cel mai scurt timp Smart City Giurgiu să fie populată atât cu probleme dar și cu soluționări”, a declarat Mugurel Roșu, responsabil Smart City.

Noua aplicație implementată face parte din strategia Smart City pe care Primăria Giurgiu a adoptat-o și care a stat ca platformă de dezvoltare durabilă din vara anului 2016.”

 

The post Ai văzut o groapă pe stradă ori ai vreo problemă legată de administrația orașului? O poți semnala de pe mobil! appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Ai văzut o groapă pe stradă ori ai vreo problemă legată de administrația orașului? O poți semnala de pe mobil!