Fără categorie

ALDE Giurgiu își apără „penalii”! Laurențiu Ionescu, deși dovedit cu probleme penale, este apărat de membrii organizației

De ceva timp, Laurențiu Ionescu (fost șef la AJPIS Giurgiu) este membru al ALDE Giurgiu. Cine este Laurențiu Ionescu? În anul 2016, a fost ridicat cu mascații de la domiciliu și reținut, mai apoi, 24 de ore pentru fraudă cu fonduri electorale.
La vremea respectivă, conform unui comunicat al DNA, „Laurentiu Ionescu este retinut sub aspectul savarsirilor infractiunilor de fals intelectual, falsuri in inscrisuri sub semnatura privata si folosirea sau prezentarea cu rea credinta de documente false – daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.
In acelasi caz a mai fost retinuta Prodan Adriana Roxana Elena, angajata a unei fundatii, pentru savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la comiterea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata si folosirea sau prezentarea cu rea credinta de documente false – daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.
In comunicat, procurorii spun ca exista date si probe ca in perioada august-decembrie 2015, în cadrul derularii proiectului „Servicii Integrate de sprijin pentru victimele violentei în familie si persoanelor cu dizabilitati”, inculpatul Ionescu Laurentiu-Costel si alte persoane au falsificat documentele din care reiesea ca un numar de 28 de persoane au participat la un curs de formare profesionala, ca un numar de 27 de persoane au participat la un alt curs de formare profesionala si ca au sustinut, în prezenta inculpatului, examenele initiale si finale, teoretice si practice. Cursurile aveau ca obiect dobândirea de cunostinte ca lucratori în comert.
Cele doua cursuri nu s-au derulat în realitate conform actelor întocmite, iar la examinarea initiala si finala a cursantilor inculpatul Ionescu Laurentiu-Costel nu s-a prezentat si nu a facut parte din nicio comisie de examen, contrar datelor mentionate în actele pe care le-a completat si semnat.
Prejudiciul adus bugetului Uniunii Europene se ridica la suma totala de 109.495 lei, constând în toate sumele de bani achitate.
La solicitarea procurorilor anticoruptie care desfasurau cercetari în prezenta cauza, a unor date legate de cursurile de formare profesionala, inculpatul Ionescu Laurentiu-Costel a comunicat în mod nereal ca nu cunostea partenerii proiectelor si nici furnizorul de formare autorizat care a organizat acest programe de formare pe raza judetului Giurgiu.
În cursul anului 2015, în contextul derularii altor doua proiecte finantate din fonduri nerambursabile europene, inculpata Prodan Adriana-Roxana-Elena, în calitate de angajat al unei fundatii, beneficiind si de ajutorul altor persoane, a ajutat la falsificarea, respectiv a falsificat actele întocmite pe numele unei persoane, fapte urmate de folosirea cu rea-credinta a înscrisurilor sub semnatura privata falsificate, în scopul obtinerii de fonduri europene. În realitate, inculpata împreuna cu persoana respectiva au beneficiat de suma de 54.223 lei, în conditiile în care aceasta din urma nu a prestat activitati în cadrul centrului social din mun. Giurgiu al fundatiei respective.
Inculpatilor Ionescu Laurentiu-Costel si Prodan Adriana-Roxana-Elena li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmând sa fie prezentati, la data de 20 aprilie 2016, Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.”, se mai arăta în comunicatul respectiv.
Câteva zile mai târziu, magistrații Curții de Apel Bucureşti au decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura  arestării preventive, în cazul lui Laurenţiu Ionescu, directorul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Giurgiu. Asta după ce acesta a contestat măsura arestului la domiciliu luată anterior de către  magistraţii  Tribunalului Bucureşti. 
Întrebat, de reporterii publicației noastre, dacă ALDE Giurgiu își asumă un penal în rândurile sale, președintele organizației, Toma Petcu, a răspuns:
„Domnul Ionescu nu este un penal, are niște dosare fabricate, nu are o sentință definitivă care să îi interzică anumite drepturi, deci nu văd niciun impediment. Nu cred că ne-ar afecta cumva prezența dumnealui în rândurile ALDE Giurgiu”, declara, într-o recentă conferință de presă, Toma Petcu.
Prezentă în aceeași conferință, europarlamentarul Norica Nicolai a replicat:
„Domnul Ionescu este la fel de onorabil ca și doamna Kovesi”, fără a mai face vreun alt comentariu.
 
(Jurnal)

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: ALDE Giurgiu își apără „penalii”! Laurențiu Ionescu, deși dovedit cu probleme penale, este apărat de membrii organizației

Comentarii

comentarii