Fără categorie

Alexandru Andrei și Toma Petcu, deputații care și-au trădat electoratul giurgiuvean

 

După multe opinteli, promisiuni mieroase și tratative cu cei despre care PLN spunea că ”nicidată”, dar ”niciodată” nu vor face o înțelegere, moțiunea de cenzură împotriva guvernului PSD a fost depusă.

Acest lucru n-ar fi fost posibil fără trădarea celor de la ALDE care, după ce a supt cu șapte guri de la…țâța Guvernului, s-a trezit că usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase și, brusc iese de la guvernare, își… scutură fustița de iarbă și fuge, ca o fată mare ce se găsește, să semneze moțiunea de cenzură!

De la Giurgiu, doi deputați trădători ai electoratului care i-a trimis în parlament au semnat moțiunea: Andrei Alexandru care, deși ales de electoratul pesedist, a fugit la PNL și Toma Petcu, fost ministru în Guvernul pe care acum îl sancționează prin moțiune de cenzură!

Vă dați seama de ridicolul situației?

Primul, sâsâia peltic, prin gurița lui cea mică, cum iubeste el România și cum trebuie  să vină PSD la guvernare ca să trăiască tot românul bine: să aibă muncitorul salarii mari, pensionarul pensii indexate, economia să crească, studenții să aibă gratuități, elevii școli moderne, etc, etc… Cum se va duce el în Parlament și se va bate pentru ei, ca un social democrat autentic!…

Fâssss! L-a ținut doar până a muls de contracte niște primării, și a realizat că nimeni n-o să-i dea lui partidul pe mână. Lui, care la PNL fiind, deoarece omul e traseist, cea mai înaltă ”demnitate” pe care i-a dat-o Iliescu a fost aceea de …consilier local.

Acum, Alexandru Andrei este în tabăra care spune clar, cum vor da ei afară 800.000 de bugetari, cum vor stopa creșterea salariilor și a pensiilor, cum vor tăia voucherele de vacanță și alte nenorociri, pentru că de, peneliștii sunt învățați să-și îndese ei în buzunare, în timp ce nouă ne flutură pe la nas, crize economice, austeritate și tăieri.

În ceea ce-l privește pe celălalt, pe Toma Petcu, aici chiar suntem de cascadorii râsului: domnul deputat a fost ministru în Guvernul pe care acum îl blamează! Adică, într-un fel își dă, sie însuși, cu moțiunea în cap: ”Na, Tomo, că n-ai fost bun de nimic ca ministru, ai fost într-un guvern de rahat tu și toți miniștri ALDE care ați belferit trei ani pe banii românilor fără să faceți nimic! Nimic!”  Bănuiesc că așa trebuie să fi decurs dialogul interior între domnul deputat Toma Petcu și propria-i conștiință înainte de semnarea moțiunii ce cenzură.

Alt mod nu există fiindcă, dacă și-ar fi spus: Bravo, Toma, ești un ministru pe cinste, partidul tău face parte dintr-un guvern performant care a dus bunăstare românilor, creștere economică, creșteri salariale și de pensii, programe de dezvoltare locală, încurajarea mediului privat, etc, n-ar fi semnat niciodată o astfel moțiune fiindcă ar fi fost împotriva propriei lui activități.

Ba, mai mult, ca să poată face lucruri ”multe și bune” pentru români, domnul fost ministru al Energiei, și-a înțesat ministerul de membri de partid de la ALDE Giurgiu, astfel că, în fiecare dimineață, pornea spre București, ministerul Energiei, sau alte instituții subordonate, o gașcă veselă de colegi: Mustățea Vasile, Stanciu Marius, Pencea Daniel, Andrei Ovidiu, Vladu Alexandru, Manucu George, Pațaliu Răzvan, Dumitrescu Silviu, Demeter Tiberiu, Nicu Ștefan, Mardare Stelian.

Ei, ce le spune acum domnul deputat oamenilor ăstora? Că au fost incompetenți? Că au ars gazul degeaba prin birouri? Că dacă nu erau membri de partid nu ajungeau în viața lor să lucreze într-un minister? Că uite, de incompetenti ce-am fost trebuie acum să depunem moțiune de cenzură împotriva noastră înșine?

Da, e o glumă, dar una amară, pentru că oamenii aceștia ne-au furat voturile cu minciuni, pentru că nu ne-au averizat că-și vor urmări interesele lor și nu pe ale noastre.

Uite că, socotelile și interesele unor aleși n-au nimic de-a face cu electoratul care le-au acordat, prin vot, înaltele demnități. Amândoi și-au trădat promisiunile, mai ales că știu faptul că, partidele de opoziție dacă ajung la guvernare, vor trece cu buldozerul austerității peste  toate măsurile economico-sociale luate în beneficiul românilor de guvernul PSD, pe care l-au suținut, alături de care au mers, și de pe urma căruia au profitat.

Un lucru de toată greața, ca să zic așa, este trocul trădării ALDE în raport cu PNL: ca aceștia să semneze și să voteze moțiunea, PNL a acceptat ca în text să nu se facă referire și la ALDE ca parte a guvernelor PSD, ca și cum n-ar fi existat alianța PSD-ALDE.

Deci, după ce s-a înfruptat din ”putere”, ALDE 4% zice: ”Ce-am la gură?…N-am nimic!”…iar PNL închide ochii ca să ajungă și ei la ciolan!

Bleahh!

Așadar, moțiunea a fost depusă, rămâne să vedem și dacă va trece!

M.BSursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Alexandru Andrei și Toma Petcu, deputații care și-au trădat electoratul giurgiuvean

Comentarii

comentarii