Fără categorie

Ambiția iresponsabilă a președintelui a lăsat fără salarii peste 10.000 de angajați din sectorul energetic

În conferința de presă de săptămâna trecută, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, avertiza că inconștiența președintelui Iohannis de a refuza propunerile de miniștri interimari pentru portofoliile lăsate libere de ALDE, va lăsa fără salarii mii de oameni.

Iată că acest lucru s-a întâmplat! Angajaţii Ministerului Energiei nu au primit, marţi, salariile pentru luna august, deşi ar fi trebuit să fie zi de plată, întrucât nu există nicio persoană desemnată să semneze ordinele de plată, au declarat, pentru Agerpres, surse din interiorul instituţiei.

„De o săptămână există zvonuri că nu ne vom primi salariile la timp. Astăzi trebuia să fie zi de plată şi nu am primit banii. Nu ne-a fost oferită nicio explicaţie la modul oficial, însă această situaţie este cauzată de faptul că nu mai există un ministru, nici măcar interimar, şi nu are cine să semneze ordinele de plată”, au spus sursele menţionate.

Potrivit acestora, este pentru prima dată când instituţia se confruntă cu un astfel de blocaj, aproximativ 10.000 de oameni fiind în această situație.

Totodată, Iohannis a refuzat propunerile de miniştri interimari înaintate de premierul Viorica Dăncilă pentru portofoliile lăsate libere în urma acestor demisii.

Iată ce declara ministrul Bădălău la sfârșitul săptămânii trecute: ”La ministerul Energiei, acolo unde domnul Iohannis refuză să numească un ministru, avem extrem de multe plățiI la furnizori care nu pot fi plătite pentru că singurul ordinator de credite, ministrul, nu există. Un secretar de stat nu poate să semneze decât dacă are ordin de delegare de la ministru, și acolo nu are drept nimeni de a semna.

Asta face ca la ministerul Energiei să nu ia nimeni salariul, pentru că deschiderea de credite oricum trebuia făcută cu 10 zile în urmă, iar timpul e deja trecut, nu se mai pot da pe data de 10, indiferent de ce se întâmplă.

Nu se mai pot face achiziții pentru că nu are cine să semneze ordine de plată, nu se pot plăti drepturile salariale la Centrul de Management de Ape Grele, și acolo nu știu ce vor face oamenii. Ceea ce este mult mai grav  este că la Societatea Națională de Mine Valea Jiului și la  Complexul Energetic Hunedoara, de care depind alte societăți importante care așteptă cărbune, nu putem plăti salariile.

Sunt extrem de multe probleme care vin din această iresponsabilitate politică.”Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Ambiția iresponsabilă a președintelui a lăsat fără salarii peste 10.000 de angajați din sectorul energetic

Comentarii

comentarii