Senatul a votat astăzi, în calitate de primă Cameră decizională, proiectul de lege conform căruia, în cazul închiderii școlilor din cauza  condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decise de către autorități, părinții vor primi zile libere plătite de la serviciu.

Proiectul prevede că, „se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu”.

De asemenea, „Prevederile se vor aplica părinților ai căror copii au vârsta de până în 12 ani, înregistrați în cadrul unei unități de învățământ și părinților copiilor cu dizabilități înregistrați în cadrul unei unități de învățământ”.

Prevederile se aplică pe baza unei declarații pe propria răspundere, semnată de către ambii părinți, cu excepția familiilor monoparlamentale, depusă la angajator de către părintele care va supraveghea copilul în perioada menționată.

Proiectul de lege, propus de senatori PSD – ALDE, a fost adoptat în plenul Senatului cu 64 de voturi „pentru”, trei voturi „împotrivă” și 19 abțineri, scrie Mediafax.

Proiectul urmează să ajungă în Camera Deputaților pentru votul final.

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Aproape lege: Zile libere plătite pentru părinți în cazul închiderii școlilor din cauza vremii

Aproape lege: Zile libere plătite pentru părinți în cazul închiderii școlilor din cauza vremii

Comentarii

comentarii

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com