Fără categorie

Au condus fără permis pe drumuri publice, iar acum au dosare penale  

Aviz amatorilor! Conform legii, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Doi giurgiuveni au aflat ieri pe pielea lor acest lucru, după ce au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. Alte 28 de persoane au rămas vineri fără premise de conducere, după ce au fost depistați cu viteză excesivă la volan.

 

Inconștiența și nepasarea unora dintre participanții la traficul rutier pot produce adevărate tragedii .  Exemple avem mult prea des . Doar ieri, polițiștii giurgiuveni au depistat doi cetăteni conducând fără permis , din fericire fară să producă accidente.

Unul dintre ei, un  bărbat de 31 de ani, din comuna Răsuceni, județul Giurgiu, a condus pe Drumul Județean 503A, din direcția comuna Chiriacu către comuna Răsuceni, un moped neînmatriculat sau înregistrat și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Celălalt, un  tânăr de 19 de ani, din municipiul a condus autoturismul pe strada Păcii din oraș,  fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

O alta acțiune fulger a polițiștilor giurgiuveni a fost  efectuată vineri in scopul  combaterii vitezei  excesive demonstrează că încă sunt persoane care nu conștientizează pericolul la care se expun atât pe ei cât și pe ceilalți participanți la trafic.

Într-un interval de numai câteva ore, pe Drumul Național 5 și Drumul Național 6, în zonele cu potențial crescut de accidente, au fost reținute 28 de premise de  conducere, pentru viteză excesivă.

 

 

Camelia SACHETTISursa:
http://giurgiu-tribune.ro/
Articol sursa: Au condus fără permis pe drumuri publice, iar acum au dosare penale  

Comentarii

comentarii