Fără categorie

Autoritățile dau asigurări că nu există motive de panică în privința epidemiei de gripă

 

Evoluția îmbolnăvirilor de gripă a condus la constatarea că România se confruntă cu o epidemie de gripă.

Specialiștii spun însă că nu este niciun motiv de panică, în această perioadă rece fiind normală intensificarea circulației și răspândirii virusului gripal, de altfel un fenomen cu care se confruntă întreaga Europă.

Autoritățile românești, ministerul Sănătății, Direcții de Sănătate Publică, au luat toate măsurile necesare, au situația sub control și dau asigurări că că nu există risc pandemic.

De asemenea nu se impune carantină, dar sunt necesare măsurile preventive și de tratament corespunzătoare!

gripa(8)

Preventiv, Ministerul Sănătății a comandat 1.300.000 de doze de vaccin antigripal, încă din vara anului trecut. Este un număr de doze mai mare decât cel indicat în estimările primite de la Direcțiile de Sănătate Publică cele care au responsabilitatea să ceară și să primească de la medicii de familie date privind numărul celor care vor să se vaccineze antigripal;

Este important de reținut că vaccinarea antigripală este o opțiune, pe care fiecare trebuie s-o exprime/transmită, din timp, medicului de familie. Mulți însă, abia acum, cer și vor vaccin antigripal….așa că celor 11.000 de doze însă existente în sistemul farmaceutic li se vor adăuga încă 30.000 de doze comandate suplimentar de Ministerul Sănătății.

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Autoritățile dau asigurări că nu există motive de panică în privința epidemiei de gripă

Comentarii

comentarii