Autorităţile ne liniştesc: nu vom avea probleme cu inundaţiile!

Codul galben de inundaţii, anunţat de meteorologi, i-a făcut pe mulţi dintre locuitorii judeţului nostru să intre, puţin, în panică, mai cu seamă în zonele în care apa în curţi sau în locuinţe este ceva aproape la ordinea zilei în perioadele cu precipitaţii.
Astfel de cazuri sunt la Călugăreni, unde Neajlovul a ameninţat că va ieşi din matcă, doar că intervenţia rapidă a primarului Marin Voinea şi a pompierilor din localitate a limitat pagubele la câţiva metri de grădină inundată, la trei-patru locuinţe ale căror curţi se terminau chiar pe malul râului. 
Şi la Clejani, primarul Florin Nidelea ne spunea că se confruntă cu mici probleme, în sensul că, pânza de apă freatică fiind aproape de suprafaţă, la câteva locuinţe (cinci la număr) s-a infiltrat în curţi, dar cu ajutorul motopompelor s-a remediat situaţia, astfel că nici în localitatea lor nu au fost afectate, în mod direct, locuinţele. 
Reprezentanţii Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu au declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, că, deşi în două cazuri (Călugăreni şi Crovu) cota de atenţie este uşor depăşită, nu există pericole, întrucât în ultimele ore s-a constatat o scădere  a debitelor şi a nivelului apei în zonele amintite. În ceea ce priveşte Dunărea, cota de atenţie nu a fost atinsă la Giurgiu, deşi nivelul este destul de crescut.
„Sperăm că nu vom avea probleme, întrucât condiţiile meteo – temperaturile – ne fac să credem că nu vom avea parte de topiri bruşte şi, implicit, de cantităţi mari de apă care să crească, într-un timp scurt, debitele râurilor de pe teritoriul judeţului”, au mai precizat reprezentanţii SGA Giurgiu.
(Jurnal)

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Autorităţile ne liniştesc: nu vom avea probleme cu inundaţiile!

Comentarii

comentarii