www.huhurez.com/

Avocata Silinescu s-a reîncadrat 6 luni judecător în Ilfov pentru a obține pensie specială de magistrat

Presa vuiește în aceste zile cu scandalul provocat de o cunoscută avocată pe nume Silinescu Gherbovan Claudia, nepoată a fostului general SIE, Tudor Silinescu, care s-a angajat, în urmă cu 6 luni, la Tribunalul Ilfov doar pentru a solicita pensie de magistrat, profitând de o dispoziție din L 303/2004 care asimilează stagiu de specialitate și alte categorii de juriști. De fapt este vorba de o reîncadrare după o întrerupere de 23 ani.
Presa a primit informații că va primi o pensie de peste 15 000 lei.
Iată ce declara avocata in urmă cu 6 luni:
”Am terminat facultatea in 1983, am avut repartitie ca avocat in Olt, apoi am trecut in magistratura, în 1987, la judecătoria sectorului 6 și din 1993 la tribunalul București până în 1996, când am trecut în avocatură. Am plecat din motive personale, în 1996, după ce au apărut probleme în familie referitoare la sănătatea tatălui meu. Trebuia sa mă ocup și de fiica mea care făcea meditații pentru admiterea la liceu. Programul era mult mai flexibil, soțul fiind avocat. Am rămas cu nostalgia acestei profesii. Doresc să mă întorc pentru că m-am format ca judecător cu simțul datoriei, este profesia cu care vreau să-mi închei cariera”, a susținut Silinescu Gherbovan în fața judecătorilor din CSM.
Pe ordinea de zi a ședinței din 16 decembrie a Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii figurează și o cerere de pensionare a judecătoarei Claudia Silinescu Gherbovan de la Tribunalul Ilfov.

Articolul 86 din L 303(1) Constituie vechime în magistratură, aplicabilă și persoanelor prevăzute la art. 82 alin. (1) și (2), perioada în care judecătorul, procurorul, personalul de specialitate juridică prevăzut la art. 87 alin. (1) sau magistratul-asistent a îndeplinit funcțiile de judecător, procuror, judecător la Curtea Constituțională, judecător financiar, procuror financiar, consilier de conturi în secția jurisdicțională a Curții de Conturi, auditor de justiție, personal de specialitate juridică prevăzut la art. 87 alin. (1), magistrat-asistent, grefier cu studii superioare juridice, avocat, notar, asistent judiciar, consilier juridic, personal de specialitate juridică în aparatul Parlamentului, Administrației Prezidențiale, Guvernului, Curții Constituționale, Avocatului Poporului, Curții de Conturi sau al Consiliului Legislativ, cadru didactic din învățământul juridic superior acreditat.Sursa: huhurez
Articol sursa: Avocata Silinescu s-a reîncadrat 6 luni judecător în Ilfov pentru a obține pensie specială de magistrat

Comentarii

comentarii