Începutul acestei săptămâni a venit cu vești bune pentru Consiliul Județean Giurgiu și DGASPC, instituții ce au fost anunțate că a fost autorizată și rambursată prima tranșă de bani, aproximativ 3 milioane de euro, pentru proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, depus de către ANPDCA – „Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali”.

La Giurgiu, proiectul se va derula pe o perioadă de 5 ani și are un buget de 10 milioane euro.

Județul nostru se alătură celorlalte județe, cu care Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție a încheiat parteneriate pentru a extinde și profesionaliza actuala rețea de asistență maternală.

Măsura face parte din angajamentul luat de Guvernul României pentru continuarea procesului de dezinstituționalizare a copiilor și închiderea tuturor instituțiilor de tip vechi.

Prin intermediul acestui proiect, care are o valoare totală de 568.985.570 Euro,  până la sfârșitul anului 2023, actuala rețea de asistență maternală la nivel național va fi extinsă cu aproximativ 4.000 de persoane și 15.000 de asistenți maternali din sistem vor beneficia de formare profesională continuă.

Ministerul Muncii și Justiției Sociale a mulțumit tuturor președinților Consiliilor Județene și primarilor sectoarelor Municipiului București pentru implicarea de care au dat dovadă, precum și conducerii și specialiștilor din cadrul celor 47 de DGASPC-uri care, alături de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, au făcut ca acest lucru să devina posibil.

The post Bani pentru consolidarea rețelei de asistenți maternali în județul Giurgiu appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Bani pentru consolidarea rețelei de asistenți maternali în județul Giurgiu

Bani pentru consolidarea rețelei de asistenți maternali în județul Giurgiu

Comentarii

comentarii

Etichetat pe:                
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com