Fără categorie

BATAIE DE JOC! Saci de gunoi în picioare și halat de unică folosință de vizitator, pe post de protecție, pentru medici

Cu puțin timp în urmă presa anunța primul medic ucis de către Coronavirus (Dumnezeu să o ierte!). Este vorba despre o doctoriță de la spitalul Gerota…Cum a fost posibil acest lucru?
În ultima vreme au apărut din ce în ce mai multe dovezi despre lipsa protecției sau protecția precară din spitalele românești în plină pandemie de coronavirus. Oamenii nu mai vor să tacă. Mijloacele de socializare on line îi ajută să comunice și să dezvăluie starea dezastruoasă din sistemul de sănătate românesc.
Saci de gunoi în picioare și halat de unică folosință de vizitator, pe post de protecție pentru medici, scria cu puțin timp în urmă cotidianul.ro.  Pare incredibil, dar e adevărat, așa sunt nevoiți să se descurce unele cadre medicale.
Conform aceluiași cotidian, Medicul Sorin Alexandru, rezident la UPU Craiova, ar fi  scris pe Facebook despre cum a fost nevoit să improvizeze un echipament de protecţie pentru a consulta un pacient suspect de COVID-19 care a ajuns în Urgenţă în noaptea de 24 spre 25 martie.
„Halat de unică folosință, de vizitator, saci de gunoi în picioare, prinși cu leucoplast, viziera proprietate personală a unei colege. Mască chirurgicală, non-FFP2. Așa ne-am echipat să vedem un posibil bolnav de COVID-19. Noaptea 24 spre 25 martie. Se pare că secția UPU face eforturi să ne asigure un echipament decent. Să vedem câte echipamente ne va trimite Guvernul. Și când! Să nu fim pozitivi până atunci”, a scris medicul rezident Sorin Alexandru.
Conform surselor amintite, la spitalul din Topliţa medicii au primit suluri de hârtie şi elastice de bucătărie, ca să-şi facă măşti de protecţie, în vreme ce primarul a apărut cu mască și mănuși.
Iată ce înjosiri trebuie să îndure cadrele medicale. Un medic a plătit cu viața această bătaie de joc . Oare câți vor mai ajunge să dea mâna cu moartea pentru a-i trezi pe cei puși să păzească sănătatea noastră? În acest timp noul ministru al Sănătății cere medicilor care prezintă simptome de coronavirus să meargă liniștiți în spitale și să trateze oameni infectați cu același lucru. Doamne în ce țară trăim?
(Florian Tincu)
 

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: BATAIE DE JOC! Saci de gunoi în picioare și halat de unică folosință de vizitator, pe post de protecție, pentru medici

Comentarii

comentarii