Fără categorie

Breaking News! Toma Petcu, afaceri dubioase în Zona Liberă pe vremea când era ministrul Energiei?

Pentru că adevărul iese întotdeauna la iveală mai ceva ca untdelemnul la suprafața apei, acum încep să se arate și afacerile pe care deputatul Toma Petcu le-ar fi desfășurat în perioada când era ministru al Energiei.

O astfel de afacere, ne spun sursele noastre, s-a parafat cu un teren din Zona Liberă Giurgiu, teren ce aparținea Petrom.

Tranzacția s-a derulat prin ministerul condus de Toma Petcu, cumpărători fiind doi apropiați ai acestuia, A.C și V.G, ultimul luat de Petcu la minister imediat ce a fost numit ministru.

Terenul ar fi costat vreo 300.ooo de euro, împărțiți frățește între cei doi plus domnul ministru, care nu putea apărea în acte.

Promisiunea era că terenul va fi vândut mai târziu cu o sumă mult mai mare, de exemplu vreo 800.000 de euro, ceea ce era pe cale să se și întâmple, dacă fatalitate, soarta nu le-ar fi jucat feste: terenul nu poate fi vândut fără decontaminare!

Și asta după doi ani, după costuri imense cu decontaminarea, deoarece este un teren pe care Petrom a avut conductele și containerele de petrol, iar legislația este foarte clară în acest sens.

Asa că cei doi cumpărători s-au trezit cu banii dați și cu mici speranțe nu doar să câștige dar nici măcar să-și recupereze banii dați.

De aici și până la scandal, n-a fost decât un pas, cei doi reproșându-i fostului ministru că din cauza lui au pierdut o groază de bani.

Pe unde va scoate cămașa așteptăm și noi să vedem, mai ales că sursele noastre ne-au mai spus că pe firul afacerii a intrat și DNA care vrea să afle cum s-a făcut tranzacția și dacă s-a făcut trafic de influență. terenul fiind cumpărat de un angajat al ministerului Energiei.

Vom reveni cu amănunte dat și cu punctul de vedere al fostului ministru al Energiei, Toma Petcu, dacă acesat va considera că datele prezentate de noi nu suprapun cu realitatea.

 

 

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Breaking News! Toma Petcu, afaceri dubioase în Zona Liberă pe vremea când era ministrul Energiei?

Comentarii

comentarii