Fără categorie

Cardul de sănătate redevine obligatoriu de la 1 octombrie. Consultaţiile la distanță sunt menținute până la finalul anului

card sanatate

Incepand cu data de 1 octombrie, cardul de sănătate redevine obligatoriu, cu excepția consultațiilor la distanță, transmite, luni, într-un comunicat, Casa Națională de Asigurări de Sănătătate. Se mențin până la finalul anului consultațiile la distanță.

HG 162/2020 aprobată de Guvern prevede prelungirea aplicabilității măsurilor în domeniul sănătății până la data de 31 decembrie 2020.

Astfel, se mențin până la finalul anului consultațiile la distanță acordate de medicii de familie și de medicii specialiști din ambulatoriul clinic, pentru care nu este necesară validarea cu cardul de sănătate.

În urma consultațiilor acordate la distanță medicul de familie/medicul specialist va emite toate documentele necesare pacientului ca urmare a actului medical, inclusiv prescripțiile medicale. Documentele sunt transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică.

În cazul consultațiilor acordate la cabinet, este obligatorie validarea cu cardul de sănătate a primirii serviciilor.Sursa:
giurgiupesurse.ro
Articol sursa: Cardul de sănătate redevine obligatoriu de la 1 octombrie. Consultaţiile la distanță sunt menținute până la finalul anului

Comentarii

comentarii