Fără categorie

Cât costă testul Covid la Spitalul Județean Giurgiu?

La Giurgiu, se pot face teste la cerere și la Spitalul Județean. Tot ce trebuie să faceți este o programare telefonică cu două zile înainte. Doritorii pot suna la telefonul centralei spitalului și să solicite legătura către laboratorul Covid.

Prețul unui test făcut la Spitalul Județean Giurgiu este de 250 de lei, iar după recoltare se poate afla în aceeași zi sau cel târziu a doua zi dacă rezultatul este pozitiv sau negativ.

Vorbim despre acele teste RT-PCR care se recoltează din nas sau faringe. Laboratorul unității medicale poate analiza 15 teste la cerere pe zi .

A fost creat și un circuit special pentru cei care vin la recoltare, astfel încât să nu intre în contact cu pacienți. După efectuarea programării recoltările se fac în fiecare zi de luni până vineri între 9-10 dimineața în incinta corturilor amplasate în curtea spitalului.

Rezultatele testelor sunt în limba romană. Asta înseamnă că dacă vor fi folosite pentru a putea merge în altă țară, ele trebuie traduse.

Potrivit reprezentanților laboratorului Covid de la Giurgiu, de la începutul pandemiei până în present s-au efectuat peste 6000 de teste . Numărul cuprinde testele efectuate la cerere cu cele efectuate la pacienții  internați în spitalele din județ și municipiu.

Alexandra BuzicăSursa:
http://giurgiu-tribune.ro/
Articol sursa: Cât costă testul Covid la Spitalul Județean Giurgiu?

Comentarii

comentarii