Fără categorie

Cătălin Corbea, primarul comunei Prundu: Este foarte puţin probabil ca pesta porcină africană să nu ajungă şi în Prundu

Catalin Corbea

Conform datelor oferite de către Direcţia Sanitar Veterinară şi Securitatea Alimentelor Giurgiu, la data de 22 octombrie 2018 în judeţul nostru erau anunţate oficial 21 de focare de pestă porcină africană.
În acest context, primăria comunei Prundu, prin primarul Cătălin Corbea, a anunţat că au fost intensificate măsurile de prevenție împotriva răspândirii virusului pestei porcine africane în localitate.
Riscul de apariţie al virusului este mai ridicat ca niciodată întrucât în două localități învecinate, Comana şi Budeni, au fost declarate focare de pestă porcină africană şi autorităţile au început să ia măsurile necesare, cu o zi în urmă fiind omorâţi toţi porcii din comuna Comana.covoare anti-pesta Prundu

Modul de evoluţie al bolii îl determină pe primarul Cătălin Corbea să aprecieze că este doar o chestiune de timp până ce pesta se va răspândi şi în localităţile învecinate:
„Cu toate măsurile de prevenţie pe care Consiliul Local Prundu le-a luat, trebuie să fim realişti: analizând modul în care boala a evoluat în judeţul Giurgiu, apreciez că este doar o problemă de timp până să apară şi în localitatea noastră. Din păcate, este foarte puţin probabil să scăpăm.
Până la apariţia unor focare de pestă porcină africană confirmate oficial, oamenii îşi pot tăia porcii fără niciun fel de problemă, este perfect legal, nimeni nu îi poate opri. Nu există prevedere legislativă care să oprească acest lucru. Fiecare familie analizează şi decide ce este mai bine să facă.”
În comuna Prundu, compusă din satele Prundu şi Puieni, numărul aproximativ de porci depăşeşte 5 mii de capete.Sursa:
giurgiupesurse.ro
Articol sursa: Cătălin Corbea, primarul comunei Prundu: Este foarte puţin probabil ca pesta porcină africană să nu ajungă şi în Prundu

Comentarii

comentarii