Fără categorie

Ce se întâmplă cu mall-urile și restaurantele după 15 mai? Cum vom circula în afara localității de domiciliu?

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a anunțat miercuri că o parte din mall-uri se vor redeschide pe 15 mai, când România va intra în stare de alertă.

„Au fost prezentate anumite situaţii specifice, în care în anumite spaţii de tip mall sunt magazine care au intrări exterioare şi că e normal că pentru aceste magazine cu intrări exterioare, chiar dacă sunt în interiorul mall-urilor, ele vor fi deschise, cum, de altfel, vor fi deschise în mall-uri farmaciile, magazinele care desfac produse alimentare, spălătoriile – astea au fost accesibile şi în perioada stării de urgenţă.

Încă nu am finalizat cadrul de reglementare aferent deplasărilor în afara localităţii. Deocamdată, am stabilit că vor fi permise deplasările şi în afara localităţii, dar pentru o categorie de motive pe care noi le considerăm întemeiate, care, în momentul în care le vom hotărî, le vom prezenta publicului.

Avem întâlnire, astăzi, cu sectorul HORECA, dar am avut întâlniri cu reprezentanţii companiilor, asociaţilor patronale pe aproape toate domeniile de activitate, pentru a identifica problemele specifice, pentru a ţine cont de propunerile care există din partea acestor structuri patronale pe fiecare domeniu de activitate.

Şi astăzi voi asculta punctele de vedere ale reprezentanţilor HORECA, sigur, aici, am spus limpede în analiza de risc epidemiologic, restaurantele, în special restaurantele în spaţii închise, sunt printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic. Din cauza asta, după 15 mai, nu vor fi deschise.

Hotelurile, în condiţiile respectării anumitor reguli, vor fi deschide, după data de 15 mai. Şi sigur că, încetul cu încetul, şi reluarea libertăţii de circulaţie şi cu stabilirea motivelor de deplasare în afara localităţii, va exista o creştere a cererii pentru cazare în spaţii de tip hotel, motel, pensiune”, a declarat Orban conform Agerpres.

www.evz.ro

 

The post Ce se întâmplă cu mall-urile și restaurantele după 15 mai? Cum vom circula în afara localității de domiciliu? appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Ce se întâmplă cu mall-urile și restaurantele după 15 mai? Cum vom circula în afara localității de domiciliu?

Comentarii

comentarii