Ce ştiu liderii PSD Giurgiu?

La ora când publicăm aceste rânduri, este deja cunoscut numele noului premier – Mihai Tudose – care a fost şi acceptat de preşedintele Iohannis şi, probabil,  este deja în curs de a-şi forma noul guvern.

Se ştie că Tudose este fostul ministru al Economiei în guvernul Grindeanu, la fel cum se ştie că acesta a fost votat de majoritatea membrilor CEX al PSD, luni.

Interesant este că, de data aceasta, nu a mai fost vorba de unanimitate de voturi, ci au fost şi patru abţineri. Şi mai interesant – pentru noi, ca giurgiuveni – este că jumătate din cele patru abţineri aparţin liderilor PSD Giurgiu, mai exact preşedintelui organizaţiei judeţene, Marian Mina şi preşedintelui executiv al partidului – fost lider PSD Giurgiu – Niculae Bădălău, cel despre care se spune că este „mâna dreaptă” a lui Liviu Dragnea.

De ce au votat cei doi giurgiuveni aşa? Probabil că vom afla la un moment dat, într-o conferinţă de presă ori din declaraţii făcute presei centrale. Este, însă, de remarcat poziţia lor, în contextul „mişcărilor” din PSD, alături de Bădălău şi Mina aflându-se, în tabăra celor care s-au abţinut la desemnarea lui Tudose, alte două nume „grele” ale partidului: secretarul executiv PSD Codrin Ştefănescu şi liderul PSD Olt, Paul Stănescu.

Ce ştiu cei patru? Ce i-a determinat să ia o decizie contrară majorităţii din CEX? Să fie oare vorba despre faptul că celebra evaluare a Guvernului Grindeanu îl situa pe actual premier desemnat, Mihai Tudose, printre ”codașii” cabinetului, cu cele mai puţine – mai exact ZERO – măsuri din programul de guvernare puse în aplicare?

E firesc acum , pentru toată lumea, să se întrebe: dacă, în calitate de ministrul al Economiei, a avut realizări ZERO, ce-l recomandă pe Tudose ca un bun premier? 

Cert este un lucru: prin votul lor, cei doi reprezentanți ai celei mai puternice organizații PSD din țară (după numărul de voturi obținute la alegerile de anul trecut), arată că programul cu care PSD a câștigat alegerile trebuie pus în practică și că nu sunt de acord nici cu întârzierile și nici cu cei care se fac vinovați de acestea!

The post Ce ştiu liderii PSD Giurgiu? appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Ce ştiu liderii PSD Giurgiu?