Fără categorie

Ce transportau doi șoferi, pe lângă marfă și turiști, în autovehiculele lor…

 
În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.
Astfel, au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport aparținând unor firme de transport internațional.
Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra unui autocar şi a unui autocamion, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala autocarului şi în remorca autocamionului, cantitatea totală de 3.313 articole de încălţăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt un cetățean turc şi un cetăţean român, în vârstă de 31, respectiv 51 de ani, şoferi ai mijloacelor de transport internaţional. Cei în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazare din Turcia şi Grecia, cu scopul de a le comercializa și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.
Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 180.650lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată pentru produse identice ori similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare.
(Jurnal)
                                                                  

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Ce transportau doi șoferi, pe lângă marfă și turiști, în autovehiculele lor…

Comentarii

comentarii