Cei plecați în concediu pe litoralul bulgăresc ar putea avea surpriza de întâlni, pe plajă, polițiști din Giurgiu! Vezi de ce…?

politisti-romani-in-bulgaria-2Misiunea poliţiştilor  giurgiuveni   în Republica Bulgaria, constând în  activităţi de siguranţă publică , în staţiunile Albena, Nisipurile de Aur, Balcic şi Nessebar se va desfăşura în perioada 1 iulie-31 august.

Poliţişti români, respective cei giurgiuveni, îi vor sprijini astfel  şi consilia pe cetăţenii români aflaţi în vacanţă în ţara vecină. 

„La data de 1 iulie, prima serie de 8 poliţişti români a plecat în Bulgaria, urmând ca, la data de 1 august, să aibă loc schimbul de serii, fiecare serie fiind împărţită în 4 echipe a câte doi poliţişti. În misiunea din Bulgaria s-au deplasat poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Teleorman, Sibiu, Timiş, Alba, Giurgiu, Dolj, Vaslui şi Neamţ, instruiţi şi pregătiţi pentru a-şi îndeplini cu succes misiunile încredinţate şi buni vorbitori de bulgară şi engleză. Pe durata misiunii, poliţiştii români acţionează în uniformă şi execută activităţi de patrulare, împreună cu poliţiştii bulgari”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR, citat de Agerpres. 

Este al optulea an în care se organizează asemenea misiuni, activităţile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiştilor români.  În cadrul misiunilor de vara trecută, poliţiştii români au consiliat peste 4.700 de turişti români, în special cu privire la indicarea anumitor destinaţii şi furnizarea unor informaţii de ordin legislativ din ţara gazdă.  Totodată, 178 de turişti români au fost implicaţi în evenimente pe raza staţiunilor menţionate, dintre care 153 în calitate de victime ale unor evenimente neplăcute (furturi de autoturisme, înşelăciuni, tamponări auto, furturi sau distrugeri, fără producerea unor consecinţe deosebite). 

(Jurnal)

 

 Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Cei plecați în concediu pe litoralul bulgăresc ar putea avea surpriza de întâlni, pe plajă, polițiști din Giurgiu! Vezi de ce…?