Cele două noi centrale termice din municipiu, aproape de a fi puse în funcțiune

În cele câteva zile – dar mai ales nopți – cu temperaturi ceva mai scăzute, giurgiuvenii au beneficiat de căldură în case, furnizată de SC Uzina Termoelectrică Giurgiu SA.
Într-o discuție recentă cu directorul acesteia, ing. Sorin Cepraga, acesta preciza, pentru „Jurnal giurgiuvean”:
„Așa cum bine știți, avem construite două centrale termice de zonă, una pe strada Gloriei, cealaltă în zona Istru. Cea de pe strada Gloriei este gata, urmează să efectuăm o serie de probe și sper ca, în maximum o lună de zile, să facem și recepția pentru a o putea pune în funcțiune. În ceea ce privește centrala de la Istru, aceasta este gata, urmând să îi dăm drumul în perioada următoare”, spunea ing. Sorin Cepraga.
Un alt subiect abordat în discuția cu directorul SC Uzina Termoelectrică Giurgiu SA a fost cel legat de pierderile care se înregistrează în perioada cu temperaturi ridicate.
„În condiții normale, adică temperaturile care trebuiau să fie înregistrate în aceste zile, pierderile ar fi trebuit să fie de maximum 32 – 33%, ținând cont de faptul că sistemul de distribuție este vechi, cu acele țevi supradimensionate. Cum temperaturile au fost extrem de ridicate pentru această perioadă a anului, vorbim de pierderi și de 40%. În schimb, dacă vom trece pe noile centrale – cea de la Istru și cea de pe strada Gloriei, vom vorbi de pierderi înjumătățite, deoarece vom avea inclusiv un sistem de distribuție modern, dimensionat pe consumatorii înregistrați”, a mai declarat Sorin Cepraga.
La acest moment, un număr de circa 3.500 de locuințe și instituții din Giurgiu beneficiază de agent termic de la SC Uzina Termoelectrica Giurgiu SA.
(Jurnal)

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Cele două noi centrale termice din municipiu, aproape de a fi puse în funcțiune

Comentarii

comentarii

Fără categorie
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com