Fără categorie

Centenar. Perspective 3D

proiect digital 1

Joi, 11 octombrie, la sediul Muzeului Județean „Teohari Antonescu” Giurgiu 60 de elevi de la Colegiul Național „Ion Maiorescu” și de la Liceului Teoretic „Nicolae Cartojan” s-au întâlnit cu reprezentanții muzeului și ai Institutului Național al Patrimoniului, respectiv, directorul adjunct Bogdan Șandric și Marius Streinu.
Discuțiile despre conservarea patrimoniului cultural mobil și imobil, despre tehnicile de digitizare a informațiilor și transpunerea într-o perspectivă virtuală a obiectelor din expoziția permanentă a muzeului și din depozitele acestuia, cât și îndemnurile de a promova valorile culturale locale în spațiul virtual au fost bine primite de către elevii prezenți și cadrele lor didactice, totul transformându-se într-o lecție deschisă și interactivă despre istorie, tehnică și patrimoniu.
Întâlnirea face parte din proiectul „Centenar. Perspective 3D”, ce îşi propune prezentarea tridimensională a unui număr de 32 de bunuri culturale mobile, de obiecte de patrimoniu din expoziţia permanentă dedicată Primului Război Mondial şi Marii Uniri:pproiect digital 2
„În acest moment cea mai mare parte a obiectelor ce sunt cuprinse în acest proiect sunt procesate şi digitalizate, o parte dintre ele sunt în muncă, în faza de corecţii. Tot ceea ce procesăm urmează să fie urcat pe situl muzeului judeţean, unul nou, modern” ne-a declarat Bogdan Șandric, directorul adjunct al Institutului Național al Patrimoniului.
” Elevii care au participat la atelierul de astăzi au fost foarte interesaţi de domeniul prezentat. Au venit cu întrebări, au avut aparate de fotografiat, chiar este un domeniu de care ei sunt interesaţi. Am mers şi la o probă practică de fotografiere a Monumentului Eroilor Francezi din Parcul Aleii. Centenar. Perspective 3D, este un proiect care introduce muzeul judeţean Giurgiu în lumea noilor tehnologii”, a completat Ionel Muscalu, managerul muzeului judeţeSursa:
giurgiupesurse.ro
Articol sursa: Centenar. Perspective 3D

Comentarii

comentarii