Fără categorie

Cetăţean irakian care intenţiona să intre fraudulos în România, depistat la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au depistat un cetăţean irakian care a încercat să intre fraudulos în România, evitând controlul din punctul de frontieră.  
 În data de 21.02.2019, în jurul orei 03.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au observat în zona adiacentă punctului de frontieră, venind pe jos, dinspre Bulgaria spre România, o persoană de sex masculin. Bărbatul a încercat să ocolească  punctul de frontieră, cu intenția de a intra în țară fără efectuarea formalităților specifice de controlul.
Imediat, s-a intervenit pentru reținerea persoanei, care a fost condusă la sediul poliției de frontieră pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că bărbatul este cetățeanul irakian R.I., în vârstă de 22 ani. Acesta s-a urcat pe osia unui autocamion, pe teritoriul Bulgariei, fără știrea șoferului, iar după ce a traversat podul a coborât în zona adiacentă punctului de frontieră, deplasându-se printre autocamioane, cu scopul de a evita controlul de frontieră.
 Tânărul a declarat că a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Franța și nu deținea documente de călătorie.
Conform protocolului româno-bulgar, cetăţeanul irakian a fost preluat de autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun.

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Cetăţean irakian care intenţiona să intre fraudulos în România, depistat la P.T.F. Giurgiu

Comentarii

comentarii