Fără categorie

Cine este ”Iulian” și cum ajuns acesta vedetă națională?

”Iulian” este un giurgiuvean care a reușit performanța de a suna ”aiurea” la 112 de… peste 1.500 de ori!

Asta spun reprezentanții STS, care, într-un comunicat de presă având ca subiect apelurile la 112 – și de acestă dată, majoritar false – dau ca exemplu – negativ, evident- pe ”Iulian” din Giurgiu:

”Un exemplu de apelare abuzivă este cel al unui cetăţean care a sunat de pe o cartelă prepay în Centrul 112 Giurgiu şi se recomanda sub numele de „Iulian”.

În doar două luni, „Iulian” a sunat de peste 1.500 de ori la 112 fără a avea vreo urgenţă, invocând diverse motive care nu necesitau intervenţia operativă a echipajelor specializate.

„Iulian” a fost identificat de către poliţiştii giurgiuveni şi a primit o amendă, care l-a determinat să nu mai sune la 112 fără motiv.”

Giurgiuveanul nu este, însă, singurul român care găsește motiv de distracție în apleurile la 112 – mai precizează STS:

”La fel ca „Iulian” au fost şi alţi cetăţeni, din alte judeţe, care au sunat la 112 în mod abuziv, fără a avea urgenţe. O persoană din Ilfov a sunat de 7.573 de ori, o altă persoană din Vaslui a apelat de 6.779 de ori, un cetăţean din Neamţ de 5.695 de ori, iar un alt cetăţean din judeţul Cluj de 5.563 de ori.”

Potrivit datelor centralizate de STS, în primele 6 luni ale anului 2020, în Sistemul 112 au fost preluate peste 4,8 milioane de apeluri, dintre care 2,6 milioane au reprezentat urgenţe.

Peste 2,2 milioane de apeluri din totalul celor primite în prima jumătate a anului 2020 nu au fost urgenţe, dintre care peste 311.000 au fost apelări abuzive.

Cetăţenii au sunat în repetate rânduri în mod abuziv, fără să aibă o urgenţă reală, au făcut glume ori au adus injurii operatorilor, au solicitat informaţii sau au folosit linia de urgenţă în contextul unor evenimente pentru care nu era necesară intervenţia agenţiilor specializate (Ambulanţă, Poliţie, Pompieri, SMURD, Jandarmerie, SALVAMONT etc).

The post Cine este ”Iulian” și cum ajuns acesta vedetă națională? appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Cine este ”Iulian” și cum ajuns acesta vedetă națională?

Comentarii

comentarii