www.huhurez.com/

Ciolacu îi lasă pe Blocant și Trubadur fără muniția politică….pensiile speciale.

Iohannis și Orban de Dâmbovița trâm-bi-ți-o-nea-ză amenințarea cu alegerile anticipate pentru descurajarea opoziției să nu depună moțiune de cenzură. 
In realitare, Mandolică dorește sub această amenințare să-și impună măsurile promise clientelei liberale, din păcate în această clientelă s-a strecurat și o parte importantă dintre magistrați, mai ales procurori, prin asumare de răspundere, fără dezbateri parlamentare.
Aici este evidentă contradicția dintre Blocant și Sică. Primul vrea alegeri anticipate, pentru că este vizibilă pierderea încrederii populației în guvernul instalat de adunătura antipesede. Până la alegerile la termen, intențiile de vot pentru PNL-ul băsescizat ar putea scădea dramatic, nu neapărat numai în favoarea PSD ci și a altor formațiuni prezente…dar și în curs de formare. 
Se caută fel de fel de motive pentru convocare de sesiuni parlamentare speciale sau de asumarea răspunderii.

Alături de desființarea SIIJ și alegeri  locale în două tururi o altă temă de dispută este cea a desființării pensiilor speciale.

Proiectul este în faza finală de dezbatere în Camera decizională, cu Raport și amendamente de aprobare a  desființării tuturor pensiilor și indemnizațiilor reglementate de legi speciale, mai puțin cele reglementate de Legea 223/2015 privind pensiile militare.
Astăzi, Marcel Ciolacu a propus în CEx-ul social democrat și a obținut acordul pentru convocarea unei sesiuni speciale la sfîrșitul lunii ianuarie, având  ca ordine de zi aprobarea legii privind desființarea pensiilor speciale, pentru a găsi fonduri necesare  dublării alocațiilor pentru copii, măsură dispusă prin lege promulgată astăzi de Iohannis.

„Deoarece a ieşit informaţia în spaţiul public că nu pot fi dublate alocaţiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale, am să solicit colegilor mei o sesiune extraordinară, iar pe ordinea de zi să fie eliminarea pensiilor speciale”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.Sursa: huhurez
Articol sursa: Ciolacu îi lasă pe Blocant și Trubadur fără muniția politică….pensiile speciale.

Comentarii

comentarii