www.huhurez.com/

Ciucă a promis structurilor asociative că va imbunătății informarea despre pensiile militare. Despre inechități…speranțe peste 3 ani

Imagini din timpul transmiterii de ordine de către ministru pentru cei al căror obiectiv se circumscrie intereselor MApN. Unde este interesul celor reprezentați de structurile asociative?


 Tot este bine că ministrul a constatat că instituțiile care gestionează  relațiile cu pensionarii militari nu dau doi bani pe transparența decizională și informarea pensionarilor.

Dacă se ține de cuvânt și cele 2 instituții imputernicite astăzi își vor face datoria legală spre informarea pensionarilor,  promit că voi închide paginile acestui blog care, timp de 10 ani, a fost o alternativă de informare, în lipsa informării instituționalizate.

Nevoia de informare a pensionarilor militari este demonstrată de audiența pe care  acest blog o are în rândul rezerviștilor: 20 000 000 de accesări de pagină în 7 ani. 

Blogul apreciază că MApN, SRI și MAI greșesc că nu introduc actualizarea pensiilor militare încă din anul 2021, pentru a degreva impactul bugetar din anul 2023 când, vrând, nevrând, vor trebui să actualizeze într-un an toate restanțele de majorare a soldelor de funcție, restanțe care s-au acumulat după anul 2017, anul odioasei ordonanțe a guvernului social-democrat care a eliminat actualizarea pensiilor militare, principalul instrument de menținere a echilibrului financiar pentru generațiile de pensionari militari.

                                *           *

                                        *

Coincidență sau nu, anterioara întâlnire a ministrului Ciucă cu structurile asociative a avut loc tot în campanie electorală, cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale, pe 18 11 2019, vezi aicicând s-a lansat ideea că printr-o Ordonanță de Urgență se va impune celebra Anexă nr. 2 cu cuantumul minim de referință al pensiei militare… ca măsură tranzitorie spre actualizare. 

Ideea a fost reluată în PL x 199/2020 și abandonată prin propunerile alunecoase ale gulerelor albe, propuneri reluate cu tupeu și în Comunicatul de mai sus, dar cu girul ministrului liberal. 

Șefii structurilor asociative nu realizează că sunt luați de fazani… să clocească ouăle electorale ale ministrului…ă…ăă…ăăă.

Următoarea convocare a fazanilor va fi în luna noiembrie, în ajunul alegerilor parlamentare.

*            *

        *

Mare dezamăgire, după ce am citit rezumatul câtorva intervenții ale reprezentanților asociativi, rezumat publicat de acredidatul special al ministrului Ciucă, via Romil.

In loc să-l tragă de fălcuțe de ce amână actualizarea pensiilor militare până prin anii 2023-2025 și de ce nu i-a demis pe cei care au greșit actualizarea din anul 2023, sefii de asociative s-au lansat în dizertații constituționale, proceduri parlamentare, acuze politicianiste, interpretări pseudo-juridice… de parcă Ciucă era un eminent profesor universitar de drept în stare să le dea satisfacție cugetărilor lor. 

Un general aerian nu a aflat nici după cinci ani… si nici după numeroase decizii ale CCR de ce pensiile militare sunt, după modul de calcul, în întregime necontributive. Nimeni nu a fost în stare să-i spună generalului că Fondul pentru Pensia Suplimentară a fost naționalizat încă din anul 1998 prin Ordonanța 31 a guvernului de dreapta, al CDR, condus de răposatul Radu Vasile. Vezi AICI !

Să-i spună cineva ministrului că un Raport al Comisiilor parlamentare poate fi modificat înainte de a fi prezentat Plenului Parlamentului. Poate fi modificat și în cazul în care Parlamentul îl retrimite la Comisii. Au fost situații în care Rapoartele suplimentare  sau înlocuitoare au fost eleborate în câteva ore, nefiind nevoie să treacă 6 luni. 

In cazul PLx 199/2020 unii parlamentari din comisii s-au simțit agresați de intervenția brutală a reprezentanților MApN și MAI în procedura de întocmire a Raportului. Sursa: huhurez
Articol sursa: Ciucă a promis structurilor asociative că va imbunătății informarea despre pensiile militare. Despre inechități…speranțe peste 3 ani

Comentarii

comentarii