Clandestini printre calorifere

Nu conteaza cate calorifere se aflau intr-un tir ce tranzita ieri Punctul de Trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, dar afgani erau trei. Fara acte, acestia doreau sa ajunga in Germania, insa calatoria le-a fost intrerupta de politistii de frontiera giurgiuveni, care, conform protocolului, i-au predat autoritatilor bulgare.

Luni, 4 februrie, un TIR ce transporta calorifere le-a parut suspect politistilor de frontiera giurgiuveni. Acestia  au observat că șnurul de siguranță al unei semiremorcii este secționat și relipit. asa ca au  verificat cu sonda CO2, compartimentul.

Surpriza! Apartul  a indicat o concentraţie de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, adica cineva cu inspiratie producea si…expiratie. Politistii au deschis  compartimentul  de marfă al tirului inmatriculat in Romania.

Din el au “tasnit”trei Pakistanezi bine “impachetati” si fara acte . Aceștia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului fără știrea șoferului roman,  într-o parcare din Turcia, cu ajutorul unui cetățean afgan a cărui identitate nu o cunosc, si  căruia i-au plătit 500 de euro fiecare.

Pakistanezii
le-au spus politistilor au recurs la această metodă deoarece intenționau să
ajungă în Germania.

Poliţiştii
de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetăţenilor pakistanezi,
iar conform protocolului româno – bulgar aceştia au fost preluaţi de Poliţia de
Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor
legale ce se impun.

Camelia SacettiSursa: http://giurgiu-tribune.ro/
Articol sursa: Clandestini printre calorifere

Comentarii

comentarii