Codul roşu ne-a adus un week-end „negru” la Giurgiu

Sfârşitul săptămânii trecute a fost unul încărcat pentru forţele de intervenţie din Giurgiu. A fost, mai întâi, codul roşu de caniculă de sâmbătă. Deşi se temeau de ce e mai rău, autorităţile par a fi trecut cu bine peste aceast avertizare, pentru că nu au fost anunţate evenimente ieşite din comun, de genul oamenilor căzuţi în stradă ori al altor astfel de urmări ale caniculei.

Duminică, însă, a fost o zi „neagră”. Evenimentele au început spre seară, mai exact în jurul orei 19.30, când, pe drumul dintre Gostinu şi Giurgiu, la intrarea în Braniştea, a fost întregistrat unul din cele mai grave accidente din ultima perioadă, un accident în care au murit doi oameni.

A fost vorba despre un autoturism de teren, în care se aflau patru persoane, ce se întorceau de la plaja din Gostinu, mergând spre casă, la Giurgiu. La intrarea în Braniştea, şoferul nu a adaptat viteza într-o curbă şi s-a izbit violent de un copac de pa marginea drumului. Doi din ocupanţii maşinii au murit pe loc, ceilalţi doi fiind grav răniţi.

Noaptea, a început coşmarul pentru giurgiuveni. De data aceasta, un coşmar cauzat de vremea severă. Furtunile puternice, vântul violent şi grindina au făcut ravagii în municipiu şi judeţ. Copaci căzuţi, stâlpi retezaţi, acoperişuri zburate de vânt şi maşini distruse. Toate fac parte din „perisajul” dezolant lăsat în urmă de furtuna de duminică noapte.

Pompierii – cei care au fost solicitaţi la toate intervenţiile pentru înlăturarea dezastrului lăsat în urmă de furtună – au făcut, luni, dimineaţă, un prim bilanţ al intervenţiilor:

– 00.58 – Incendiu casa în loc. Prundu – a intervenit P.L. Greaca, Det. Gr si SVSU.
– 03.16 – Acoperiș căzut în municipiul Giurgiu, blvd. București – a intervenit Det. Giurgiu;
– 04.35 – 3 copaci căzuți pe carosabil în localitatea Ghizdaru spre Oncesti pe DJ 503A – a intervenit Det. Giurgiu;
– 04.50 – Șosea inundată, str. Tineretului în zona Școlii gen. nr. 10 – a intervenit Det. Giurgiu;
– 06.52 – Inundație casă în localitatea Daia, Șos. București – intervine Det. Giurgiu; încă se acționeaza;
– 08.08 – Asigurare măsuri PSI ca urmare a căderii unui stâlp pe partea carosabila în municipiul Giurgiu, str. Pictor Andreescu – a intervenit Det. Giurgiu.

Din primele informatii, nu au fost si nu sunt localitati fara energie electrica și, din fericire, nu au fost inregistrate victime ca urmare a manifestarii fenomenelor hidro-meteorologice.

Urmările furtunii continuă, însă, să iasă la iveală, aşa că, după acest prim bilanţ, pompierii au mai anunţat şi alte intervenţii:

-un stâlp căzut pe partea carosabilă, în str. Tineretului

-un copac căzut pe o locuinţă în strada Păcii

Şi, din păcate, veştile proaste continuă, pentru că meteorologii au anunţat, luni dimineaţă, că Giurgiu este, în continuare, sub atenţionare de COD PORTOCALIU de vreme rea, timp de două zile (3 şi 4 iulie), fiind aşteptate ploi abundente -50-70 l/mp – şi instabilitate accentuată, adică, din nou, furtuni şi vijelii puternice.

The post Codul roşu ne-a adus un week-end „negru” la Giurgiu appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Codul roşu ne-a adus un week-end „negru” la Giurgiu