Consiliul Județean se asociază cu două primării din județ pentru executarea unor proiecte de investiții

Una din constantele activității echipei de la Consiliul Județean conduse de președintele Marian Mina, este asocierea cu primăriile din județ pentru realizarea unor obiective de investiții greu de supotrat doar din bugetele locale.

Două dintre proiectele hotărâre aprobate în şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Giurgiu de luni, 19 martie, au vizat asocierea dintre judeţul Giurgiu, oraşul Bolintin-Vale, respectiv comuna Joiţa pentru investiţii în infrastructura rutieră.

Astfel, prima asociere este încheiată în vederea realizării obiectivului de investiţii „Amenajări sensuri giratorii în intersecţiile străzii Republicii cu DJ 601(km 14+488) şi străzii Republicii(DC 133) cu DJ 601(km 16=727), oraş Bolintin –Vale”.

Suma totală a investiției este de 1.857.251,24 lei din care, contribuția Consiliului Județean este de 1.814.709 lei.

Sensurile giratorii sunt necesare pentru fluidizarea traficului rutier într-o zonă aglomerată de circulație.

Cea de-a doua asociere, aprobată în aceeași şedinţa, este între Judeţul Giurgiu şi comuna Joiţa în vederea realizării lucrării “covor bituminos pe DJ 601A, limită judeţ Ilfov- Bâcu, Joiţa-Cosoba”.

Din cauza traficului rutier intens, carosabilul de pe DJ 601A a ajuns la o stare de degradare care pune în pericol siguranța traficului rutier pe acest tronson de drumuri județene. În plus, orice întârziere va duce la creșterea costurilor de reparare a căii de rulare.

Valoarea totală a proiectului este de 1.700.000 lei din care Consiliului Județean îi revine suma de 75.000 de lei.

 

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Consiliul Județean se asociază cu două primării din județ pentru executarea unor proiecte de investiții

Comentarii

comentarii