Fără categorie

Consiliul Județean traduce, pentru analfabeții funcțional din PNL, un proiect de hotărâre votat la ultima ședință de consiliu

În ședința Consiliului Județean de săptămâna trecută, s-a votat proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al judeţului Giurgiu pe anul 2018, prin redistribuirea unor sume pentru asigurarea plăţii unei părţi a salariilor angajaţilor din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.

Această redistribuire era necesară pentru a rezolva, pe moment, situația dificilă de la instituția respectivă și plata salariilor restante.

După circul făcut de Nicușor Iacob, care în final n-a votat rectificarea, au sărit bocitoarele din PNL.

După ce și-au dat seama că s-au făcut de rahat cu acuzațiile că Mina va plăti salariile cu bani europeni, au dat-o pe…săracii elevi care vor să învețe și nu mai au cum, că Mina a luat bani de la Învățământ!

Astăzi, Consiliul Județean vine cu un comunicat în care lămurește și pentru analfabeții funcțional din PNL dar și pentru oamenii de bună credință care încă le mai dau credit acestor analfabeți, care este situația reală:

”În urma unor dezinformări apărute în spaţiul public pe tema redistribuirii unei sume necesare achitării salariilor angajaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, facem următoarele precizări:
-Redistribuirea sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţului, a fost făcută cu respectarea art. 26 alin. 2 din OUG nr. 101/2018;
-Programul pentru Şcoli al României se referă la cheltuieli care finanţează exclusiv Programul „Lapte, corn, mere”, fiind vorba despre o sursă cu destinaţie specială ce nu poate să finanţeze niciun alt tip de cheltuială la şcolile din judeţul Giurgiu, acestea nefiind sub autoritatea Consilului Judeţean;
-În situaţia în care actul normativ menţionat nu ar fi permis redistribuirea, această sumă ar fi fost returnată la buget, la finele acestui an.

Precizăm că distribuirea şi plata în cazul Programului pentru Şcoli, respectiv „Lapte, corn, mere”, nu sunt afectate.

Totodată, după rectificarea aprobată de Guvernul României, la finele săptămânii trecute, Consiliul Judeţean Giurgiu aşteaptă publicarea, în Monitorul Oficial, a Hotărârii privind alocarea unor sume din fondul de rezervă, inclusiv judeţului Giurgiu. În funcţie de data publicării Hotărârii de Guvern menţionate, se va întruni Consiliul Judeţean Giurgiu în şedinţă pentru adoptarea hotărârii privind rectificarea bugetului şi, în cel mai scurt timp, înainte de finalul acestei săptămâni, vor fi achitate toate datoriile către DGASPC Giurgiu, respectiv salarii nete, contribuţii curente, contribuţii restante, precum şi facturile neachitate la furnizori.
Menţionăm că salariile angajaţilor DGASPC Giurgiu, aferente lunii octombrie, au fost virate încă din ziua de vineri, 7 decembrie, după şedinţa Consiliului Judeţean Giurgiu.
Aşa cum a precizat în şedinţa respectivă preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, problemele cu plata salariilor şi a contribuţilor la DGASPC Giurgiu au fost cauzate exclusiv de o greşeală de calcul la Ministerul Muncii, deci de nealocarea fondurilor necesare de la bugetul de stat în acest domeniu”.

M.BSursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Consiliul Județean traduce, pentru analfabeții funcțional din PNL, un proiect de hotărâre votat la ultima ședință de consiliu

Comentarii

comentarii