Fără categorie

Controlul efectuat în spitale de psihiatrie semnalează problema supraaglomerării acestora

Controlul efectuat de Avocatul Poporului (AP) la mai multe spitale de psihiatrie din ţară a relevat problema supraaglomerării acestora, potrivit raportului preliminar.
Violeta Niculescu, expert la Avocatul Poporului în domeniul Drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor şi persoanelor cu handicap, a precizat, într-o conferinţă de presă, că investigaţiile s-au desfăşurat pe mai multe paliere la mai multe spitale de psihiatrie, printre care şi cele de la Săpoca şi Pădureni Grajduri.
Ea a menţionat că una dintre principalele disfuncţionalităţi observate a fost supraaglomerarea, care dă naştere la situaţii precum cea de la Săpoca, unde au stat în pat persoane cu patologii diferite.
Niculescu a adăugat că sunt şi probleme legate de supraveghere, personalul fiind insuficient.
Potrivit Cristinei Tache, de la Biroul Teritorial Ploieşti al Avocatului Poporului, în cazul Săpoca s-a constatat supraaglomerare, dar şi că existau cazuri sociale ce puteau fi preluate de centrele de terapie ocupaţională sau căminele de bătrâni.
„S-a mai constatat că se impune recompartimentarea anumitor spaţii, clădirile erau foarte vechi, într-un sistem pavilionar”, a adăugat Tache.
Raportul AP privind spitalele de psihiatrie mai semnalează că se practică proceduri de contenţionare a beneficiarilor neconforme cu legea.

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Controlul efectuat în spitale de psihiatrie semnalează problema supraaglomerării acestora

Comentarii

comentarii