Fără categorie

CORONAVIRUSUL ÎNCHIDE ȘCOLILE…doar pentru elevi! Profesorii sunt chemați în continuare la școală!

Așa cum s-a anunțat încă de luni, 9 martie, la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în perioada 11 – 22 martie, toate unitățile de învățământ își suspendă cursurile.
Astfel, elevii intră într-un soi de vacanță forțată, ce va fi recuperată după trecerea pericolului COVID 19.  Numai că, a doua zi, marți, 10 martie, toate inspectoratele școlare județene (conducerea acestora) au fost convocate la o videoconferință în regim de urgență, în cadrul căreia s-a transmis: „ca măsură preventivă se suspendă: activitățile didactice, olimpiadele județene și naționale, simulările naționale, competiții sportive, simpozioane în perioada 11 – 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a perioadei. Recuperarea materiei se va stabili în cadrul CA. Personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic  se află în activitate până la noi precizări”.
Mesajul transmis (mai ales ultima parte a acestuia) a creat nemulțumiri în rândul unei părți a cadrelor didactice. În primul rând, precizau unii dintre ei, nu doar elevii pot transmite virusul, ci și profesorii. Astfel, nu se poate vorbi despre o împiedicare a unei eventuale epidemii, de parcă profesorii ar fi imuni la acest virus. În al doilea rând, se naște o discuție în ceea ce privește componenta financiară. Fiind chemați la școală, profesorii și ceilalți angajați vor trebui plătiți. Odată intrați în perioada recuperării materiei, vor trebui, să fie plătiți din nou,  în acest mod  făcându-ase niște cheltuieli inutile.
La solicitarea publicației noastre, cu privire la conformitatea mesajului transmis către cadrele didactice din județul Giurgiu, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au răspuns: „Nu avem nimic oficial, nu putem să vă răspundem, până nu se primește adresă de la minister…”
Până la ora redactării acestui material (marți 10 martie , ora 13.00), Ministerul Educației nu transmisese încă nicio adresă către ISJ.
(Jurnal)
 

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: CORONAVIRUSUL ÎNCHIDE ȘCOLILE…doar pentru elevi! Profesorii sunt chemați în continuare la școală!

Comentarii

comentarii