www.huhurez.com/

CSP a SRI a emis 468 decizii de revizuire în urma controlului Curții de Conturi

****************************************Aflăm din documentele prezentate de domnul Horia că onor Casa Sectorială a SRI si-a însușit constatărle Curții de Conturi, nu a formulat contestație și că a adăugat indexarea din anul 2016 la actualizarea din anul 2017, dar numai în măsura în care suma adăugată nu depășea cuantumul rezultat din plafonul de 85% din baza de actualizare din 2017. 
Mai aflăm că această constatare ilegală a Curții de Conturi ar fi mai tare decât o hotărâre judecătorească. 
Nu s-au întrebat juriștii SRI de ce legea prevede ca deciziile și constatările Curții de Conturi pot fi atacate în contencios administrativ. 
Nu se întreabă ce fac, dacă aplică acea constatare a Curții de Conturi, cu indexările acordate din 2016 și până în prezent peste plafonul de 85% rezultat din calcularea/ actualizarea pensiilor militare?
Curtea de Conturi trebuie să-și repare de urgența eroarea de interpretare a legii pensiilor militare în ansamblul ei, altfel generează alte mii de procese care o vor atrage si pe ea în instanțe, alături de Casele Sectoriale.
La SRI mai sunt probabil încă 3000 de pensii din 10 000 care trebuiau revizuite prin adaugarea integrală a valorii indexării din 2016 la cuantumul actualizat prin plafonare la 85% din baza de actualizare, potrivit art. 60 alin (1)
Deocamdată, CSP a MApN a avut curajul să se ia cu taurul de coarne.
Trebuie să fie atenționați cei de la Curtea de Conturi că actuala formă a art 60 din Legea 223/2015 a intrat în vigoare abia la 29 12 2018 si că nu opera în anii 2016-2017.Sursa: huhurez
Articol sursa: CSP a SRI a emis 468 decizii de revizuire în urma controlului Curții de Conturi

Comentarii

comentarii