Cum a negociat primarul Barbu bugetul în defavoarea municipiului Giurgiu…

Declarația a fost făcută de ministrul Niculae Bădălău, președinte PSD Giurgiu, la ultima conferință de presă, unde a răspuns atacurilor concentrate ale primarului Barbu care acuză partidul de nereușitele sale din cele aproape două mandate, spunând că a primit prea puțini bani de la Guvern.

Președintele PSD Giurgiu a adus în atenție o situație petrecută la momentul când încă se negocia bugetul:

”Vă mai spun un lucru, care pe mine, la momentul respectiv m-a deranjat dar nu l-am spus public. Am avut o întâlnire în cadrul Guvernului cu reprezentanții aociațiilor municipiilor.

Asociația municipiilor este asociația în care toți primarii de municipii se strâng și discută între ei. Știți foarte bine, înaintea bugetului, că a fost un scandal pe bugetul de stat, cum e el format cu un milion pe cap de locuitor, etc.

Au spus că vor o întâlnire cu doamna premier la care a participat doamna Dăncilă, eu, ministrul Finanțelor și vicepremierul.

Reprezentanții asociației au fost primarii de la Ploiești, Cluj, Arad și Giurgiu.

Acolo au avut discuții și o anume negociere vis-a-vis de sume, de cum se alocă, plecând toți mulțumiți.

Domnul primar Barbu era cu gura până la urechi de fericit că a participat, că a luat și cuvântul acolo și și-a spus doleanțele.

Supărarea mea a fost că erau trei primari de la opoziție și unul de la PSD care venea să acuze Guvernul, dar n-a fost o problemă până la urmă fiindcă era o discuție tehnică.

S-a obținut ceea ce dânșii și-au dorit, dar conformația municipiilor era cu totul alta. Asta n-a sesizat domnul Barbu! Ploieștiul are un buget mare, Clujul are un buget extrem de mare, au populație mare și venituri mari.

Municipiul Giurgiu este un oraș mic, cu venituri puține, deci el nu avea ce căuta într-o negociere cu municipiile care sunt forța României.

La negocierea aia, Clujul a câștigat trei sute și ceva de miliarde, deoarece criteriile pe care dânșii le-au impus au dezavantajat municipiile mici și au avantajat  pe cele mari: Ploieștiul a câștigat, Aradul a câștigat, Giurgiu a pierdut!

După o zi, bineînțeles că m-a sunat domnul Barbu că, știi, nu e bine, am pierdut! I-am spus că e târziu acum, că trebuia să se gândească înainte! Așa s-a format bugetul. Acum de ce vine și spune că nu e bine, că e în scădere?

Să-și asume!”, a spus Niculae Bădălău.

foto: QMagazine

M.BSursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Cum a negociat primarul Barbu bugetul în defavoarea municipiului Giurgiu…

Comentarii

comentarii

Fără categorie
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com