Cum explică Niculae Bădălău – „numărul doi în PSD” – decizia de a se abţine la desemnarea premierului?

Faptul că senatorul Niculae Bădălău, preşedinte executiv al PSD, s-a abţinut luni, la votul din CEX privind desemnarea lui Mihai Tudose ca premier a ridicat multe semne de întrebare şi a pornit o adevărată avalanşă de „teorii ale conspiraţiei”.

Unii spun că decizia lui Bădălău ar arăta o „ruptură iminentă” în PSD, alţii, că nu întâmplător cei care s-au abţinut luni sunt „piese importante” în partid (reamintim că, alături de Bădălău, aceeaşi poziţie au adoptat-o şi secretarul executiv, Codrin Ştefănescu, dar şi un alt vechi social-democrat, cu greutate în partid, Paul Stănescu, de la Olt). Cei care susţin că nu este o întâmplare abţinerea celor menţionaţi spun că ar fi, de fapt, o „lucrătură” a conducerii PSD, care ar fi vrut să arate că în partid există democraţie şi că deciziile nu se iau cu unanimitate de voturi.

Şi lipsa lui Bădălău de la întâlnirea convocată marţi de Dragnea, la Vila Lac, pentru stabilirea listei miniştrilor, a pus „paie pe foc”.

Liderul social-democrat şi-a explicat, însă, decizia de a se abţine la nominalizarea lui Tudose. Astfel, potrivit realitatea.net, Niculae Bădălău a declarat:

„Am avut și am încă o îndoială față de anvergura domnului Tudose de a conduce un Guvern. Avem un program de guvernare extrem de bun pentru români și pentru România, avem un președinte, dl Dragnea, pe care îl susțin cu toată tăria, dar la premier am avut o îndoială”.

The post Cum explică Niculae Bădălău – „numărul doi în PSD” – decizia de a se abţine la desemnarea premierului? appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Cum explică Niculae Bădălău – „numărul doi în PSD” – decizia de a se abţine la desemnarea premierului?