Fără categorie

Curtea Constituţională dezbate, astăzi, sesizarea lui Iohannis privind Legea bugetului de stat pe 2019

Curtea Constituţională va discuta, miercuri, sesizarea formulată de Klaus Iohannis, pe 22 februarie, privind neconstituţionalitate Legii bugetului de stat pe anul 2019. În ziua sesizării, şeful statului a spus că este acesta este „bugetul ruşinii naţionale, nerealist, supraevaluat şi întârziat”.
Pe 22 februarie, preşedintele Iohannis a sesizat Curtea Constituţională privind Legea bugetului. Şeful statului argumentează în obiecţia de neconstituţionalitate că au fost încălcate atribuţiile şi rolul Consiliului Fiscal în procedura parlamentară a proiectului de buget, deoarece organismul trebuie să emită o opinie legată de toate amendamentele admise în dezbaterile Legislativului.
De asemenea, Iohannis susţine că au fost încălcate prevederile constituţionale şi prin faptul că reprezentanţii Consiliului fiscal nu şi-au exprima opinia în legătură cu declaraţia de conformitate semnată de premier şi ministrul Finanţelor, care a fost prezentată Parlamentului. El invocă şi adoptarea acestei legi cu încălcarea principiilor şi reglementărilor privind responsabilitatea fiscal-bugetară.
În ziua în care a sesizat Legea la CCR, Klaus Iohannis a afirmat că bugetul este unul nerealist, supraevaluat şi întârziat, catalogând PSD ca partid incompetent şi incapabil să conducă România.
În replică, preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că preşedintele Klaus Iohannis şi liberalii sunt nişte ipocriţi, iar prin atacare a bugetului la CCR sunt afectaţi copiii ale căror alocaţii nu vor putea fi mărite de la 1 martie.
 
 

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Curtea Constituţională dezbate, astăzi, sesizarea lui Iohannis privind Legea bugetului de stat pe 2019

Comentarii

comentarii