Fără categorie

De ce așa-zisa înregistrare ”bombă” cu Bădălău nu este decât un mare fâssss…

 

De câteva zile, circulă în mediul online, o ”dezvăluire bombă”, cu o  ”înregistrare explozivă” în care senatorul Niculae Bădălău face nu știu ce trafic de influență!

Lăsând la o parte că, de la Conferința Județeană, când a câștigat alegerile la Giurgiu și a dat cu flit grupului care îl contestă, Bădălău a devenit cel mai important personaj din România: butonezi telecomanda, dai de Bădălău! Intri pe internet, Bădălău! Dezvăluiri pe presă, emisiuni TV, comentarii ale unor celebre (din 2015) conturi false pe facebook. În fapt, sunt aceleași ciorbe reîcălzite de peste zece ani, activate înaintea fiecărei campanii electorale și care s-au dovedit că nu fac nici cât o ceapă degerată în arhitectura votului.

Când vezi atâta zbatere a deontologilor care, în timp ce fac paradă de independența lor, se trezesc toti cu un brusc interes față același om, nu poți să nu te întrebi… cât costă halatul? Mult, spun unii, cei care mai știu!

Dar, să revenim la înregistrarea care cică e ”bombă”.

Zice Bădălău: ”Astazi avem o problema în fața noastră vizavi de prefect. Și am să vă spun și ceea ce cred eu. Eu, de cand sunt președinte, cât am fost presedinte – că nu mai sunt acum – e domnul Minea, am considerat că prefectul trebuie sa fie un om care să fie aproape de județ – vorbind între noi, pentru ca suntem politici – să știe și politică, anumite subiecte, să cunoasca administrație, ca să reușească să gestioneze problemele din județ, în același timp să fie extrem de loial și de încredere ca să poți discuta și lucruri sensibile, lucruri care să fii convins că a doua zi nu sunt pe presă sau în momentul cand, Doamne Ferește, așa cum se procedează azi, îl cheamă la DNA să spună ca domnul senator sau domnul președinte de consiliu sau domnul deputat mi-a spus să fac lucrul ăsta, pentru că asta se numște trafic de influență, oameni buni, și se pedepsește”.

Care este ”bomba” aici? Trebuie prefectul să cunoască administrație, să gestioneze problemele din județ și chiar să facă politică, fiind reprezentantul în teritoriu unui partid politic aflat la guvernare? Trebuie!

Trebuie să fie el loial? Da! Pentru că el poate sabota aplicarea politicilor Guvernului sau poate fi folosit ca delator atunci când cineva are interes să compromită un om politic sau un primar de localitate.

”Și eu am discutat cu ea (n.r. Nina Crișu) absolut tot – și despre dumneavoastră și despre alții, inclusiv subiectele delicate, vizavi de controale, vizavi de deconcentrate, în ideea în care am avut încredere în ea că nu va face public și că nici nu, Doamne Ferește, dacă întreabă cineva nu va spune că m-a pus ăla sau a intervenit ala samd. Și cred că și dumneavoastră ca primari și ca oameni ați găsit întelegere”, cică mai spune  Bădălău.

Ce este neclar sau ilegal aici? Este știut faptul că senatorul Bădălău a organizat periodic întâlniri ale primarilor, fie pe zona de sud sau pe nord cu prefectul județului și șefii de deconcentrate, mai ales în condițiile în care aceștia au avut de depus proiectele prin PNDL, instituții de avizele cărora aveau neapărată nevoie pentru legalitatea acestor proiecte.

Oameni buni, vă reamintesc faptul că PDL lui Anton, cel care a contestat-o pe Nina Crișu și o acuza că face politică,  a schimbat, printr-un ordin, într-o singură noapte, toți prefecții din țară!

Că i-a făcut apolitici dar proveneau numai din rândurile PDL sau fideli acestuia!

La Giurgiu, Anton îl manevra în așa hal pe prefectul Robert Cristoi, încât acesta a lăsat fără salarii un județ întreg, fiindcă Anton l-a pus să atace în contencios bugetul Consiliului Județean, condus la vremea aceea de liberali. Nici măcar însoțitorii persoanelor cu handicap nu și-au luat banii și a lăsat fără hrană inclusiv copiii instituționalizați.

Nimeni nu a reușit să provoace atâta tulburare, să scoată funcționarii în stradă, așa cum a reușit Anton și marioneta lui, prefectul Robert Cristoi, pe care, în timpul mandatului său de prefect, Anton îl anunța drept candidat la primăria Giurgiu din partea PDL. Avem nevoie să nu uităm toate aceste situații și oamenii care acum fac pe sfinții.

Edificatoare mi se pare ultima parte în care ”acuzatul” Bădălău, spune, conform înregistrării, că prefectul trebuie să fie independent:

”Eu vă spun și repet lucrul ăsta, cred că prefectul trebuie să fie un om independent, pe care să nu-l pună nici Bădălau și nici altcineva, și până acum dacă mă întrebați în toată istoria politică a Giurgiului prefectul a fost un om pus care să nu depindă de un primar sau de altul, pentru că în momentul ăla intervin influente și în momentul ăla cineva dacă nu i se realizează dorința sau ceea ce crede el există o presiune pe…”, arată sursa citată.

Pe bune? Asta e știre bombă, înregistrarea explozivă, că zice că prefectul nu trebuie pus de Bădălău sau de altcineva?

Nu fiți ipocriți! Niciodată, niciun prefect nu a fost decât o prelungire a partidului de guvernământ. Dacă nu e bine, atunci haideți să schimbăm asta, dar pentru toată lumea, pentru toate partidele și nu doar atunci când convine sau nu unora!

P.S Pentru că se duce o campanie concertată asupra senatorului giurgiuvean, pregătiți-vă să vedeți reluarea reluării reluărilor unor acuzații pe care nicio instanță nu le-a confirmat de cel puțin zece ani de când sunt rulate, periodic, în spațiul public. Plus reactivarea unor  conturi false pe facebook ce au sarcina să blocheze orice reacție de bun simț prin injurii, jigniri, acuzații false.

M.B

 

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: De ce așa-zisa înregistrare ”bombă” cu Bădălău nu este decât un mare fâssss…

Comentarii

comentarii