Fără categorie

Deficitul și excedentul bugetar – o ”enigmă” pentru unii consilieri județeni

Consilierii judeţeni au aprobat miercuri, în şedinţă extraordinară a CJ Giurgiu, un proiect de hotărâre privind acoperirea definitivă din excedentul bugetului local a deficitului secţiunii de dezvoltare pe anul 2018.

„Mă interesa de unde provine acest buget şi ce lucrări au rămas neachitate, avem un material cu un excedent de două milioane de lei şi un deficit de 14 milioane de lei, e normal să ştim şi noi din ce excedent şi la ce capitole, unde mai există acest excedent, se va acoperi acest deficit. Până atunci eu nu am cum să fiu de acord şi nu votez în necunoştinţă de cauză”, a declarat consilierul judeţean PNL Nicuşor Iacob.

Directorul executiv al Consiliului Judeţean Giurgiu, Florentina Stănculescu, a declarat că excedentul bugetar provine din anii anteriori şi deficit nu înseamnă că au rămas lucrări neachitate.

„Sunt banii care nouă ne-au rămas efectiv în cont şi cu care vom finanţa anumite cheltuieli în acest an. Nu înseamnă deficit în sensul că noi am efectuat lucrări şi nu le-am achitat, este vorba că am utilizat tot resursele financiare ale CJ economisite din anii precedenţi, iar regulile bugetare ale fiecărui an, aşa s-a întâmplat de cel puţin şapte-opt ani, spun că ce utilizezi din anul precedent şi nu te înregistrezi cu sold la finele anului bugetar respectiv reprezintă deficit care este practic o chestiune economico-financiară sau contabilă”, a declarat Florentina Stănculescu.

În final, proiectul de hotărâre a fost aprobat de consilierii judeţeni PSD şi ALDE, cei opt consilieri judeţeni liberali dintr-un total de 31 de consilieri judeţeni s-au abţinut de la vot.

www.agerpres.ro

The post Deficitul și excedentul bugetar – o ”enigmă” pentru unii consilieri județeni appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Deficitul și excedentul bugetar – o ”enigmă” pentru unii consilieri județeni

Comentarii

comentarii