Fără categorie

Deputat Elena Dinu: ”Bugetul pentru anul acesta alocat Ministerului Sănătății este cel mai mare din ultimii 30 de ani”

 

Prezentă la conferința de presă organizată astăzi la sediul PSD Giurgiu, deputatulCristina Elena Dinu a prezentat alocările bugetare pentru 2019 destinate Sănătății.

”Ați putut observa că bugetul Ministerului Sănătății și cel al Fondului Unic de Asigurări de Sănătate creșterile sunt semnificative. Dacă ar fi să pomenesc numai de creșterile din investiții la sistemul de sănătate avem o creștere cu 611% față de execuția anului trecut, demonstrează cu prisosință că ne preocupă starea sistemului sanitar, starea de sănătate a populației. Au crescut salariile medicilor, s-a rezolvat în mare parte problema resursei umane din sănătate iar, în acest an venim cu investiții majore pentru infrastructura sanitară. Bugetul nu cuprinde numai creșteri spectaculoase pe investiții ci și creșteri semnificative pe programele naționale de sănătate, o creștere cu aproape 42%. Pentru serviciile de ambulanță a fost prevăzută o creștere de 8%, pentru activitatea UPU și CPU de asmenea. Tot în buget sunt prevăzute și sumele pentru plata cardurilor de sănătate.

Trebuie menționat că s-a înregistrat o creștere semnificativă la cheltuielile pentru 2019 pentru serviciile medicale.

Asistența medicală primară, adică pentru medicii de familie creșterea este de aproape 26%, ca urmare a unui amendament propus și aprobat în Comisia de Sănătate”.

Pentru județul Giurgiu, vom face demersuri pentru ca din acest buget mare de investiții să între mare parte dintre unitățile sanitare din județ, atât cu reparații capitale cât și cu aparatură medicală: Spitalul Județean, Spitalul Orășenesc Bolintin Vale și Spitalul Izvoru.

M.B

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Deputat Elena Dinu: ”Bugetul pentru anul acesta alocat Ministerului Sănătății este cel mai mare din ultimii 30 de ani”

Comentarii

comentarii