Fără categorie

Deputatul PSD Giurgiu, Cristina Elena DINU: „Noi reglementări în finanțarea cheltuielilor în domeniul sănătății”

„Am prezentat astăzi (n.r. 6 octombrie) în plenul Camerei Deputaților raportul comun de adoptare asupra proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.111/2018 pentru completarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.77/2011 privind stabilirea unor contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii.
Proiectul de lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare exceptarea obligaţiei deţinătorilor autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor, care sunt persoane juridice române, precum şi a deţinătorilor autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor, care nu sunt persoane juridice române, de la plata contribuţiei trimestriale datorată pentru vaccinurile din cadrul programului naţional de vaccinare cât și a produselor derivate din plasmă și sânge, începând cu data de 1 ianuarie 2019.”, scria, cu puțin timp în urmă, pe contul său de socializare, deputatul giurgiuvean Cristina Elena Dinu. 
Menținerea cadrului legislativ actual privind aceste produse e foarte importantă în vederea asigurării cu această categorie de produse a României.
Acest tip de soluție a fost aplicat cu succes și în alte state, precum: Belgia, Polonia, Germania, Franța sau Spania.
(Jurnal)
 

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Deputatul PSD Giurgiu, Cristina Elena DINU: „Noi reglementări în finanțarea cheltuielilor în domeniul sănătății”

Comentarii

comentarii